Kvalavåg barnehage ligger i samme bygning som den lokale montessoriskolen.
Kvalavåg barnehage ligger i samme bygning som den lokale montessoriskolen.

Liten kjede vurderer å overta konkursrammet barnehage

– Vi gir oss ikke, vi kjemper for at en ny barnehage skal gjenoppstå her, sier mamma Elisabeth Kalstø til Haugesunds Avis.

Publisert Sist oppdatert

18 barn og fire ansatte ble rammet da eierne av Kvalavåg barnehage i Karmøy 4. oktober gikk i skifteretten og meldte oppbud.

Bakgrunnen for konkursen var at barnehagen ikke er i stand til å dekke sine økonomiske forpliktelser etter hvert som de forfaller. Gjelda i selskapet, som var eid av Kvalavåg velforening, er på 534.000 kroner, mens det er beregnet aktiva på 313.000 kroner.

Karmøy er den kommunen i Norge som betaler desidert lavest tilskudd til private barnehager. Mens et veid snitt av cirka 250 kommuner med private barnehager betaler 192.638 kroner for et barn under tre år, betaler Karmøy 168.109 kroner.

Mandag skriver Haugesunds avis (krever innlogging) at selskapet Små Barnehager AS vurderer å satse på ny drift i lokalene. Små Barnehager AS har spesialisert seg på barnehagedrift i mindre skala og driver fem små barnehager i Haugesunds-området.

For at det skal bli ny barnehagedrift i lokalene, er en ny drifter avhengig av godkjennelse til drift, samt tilskudd. Karmøy kommune lover en rask behandlingstid i saken.

Leder i hovedutvalget for oppvekst og kultur i Karmøy, Aase Simonsen (H), vil overfor Haugesunds Avis ikke forskuttere utfallet av en slik sak dersom den kommer opp. Men dersom alt går på skinner, kan en ny barnehage være i drift i slutten av oktober.

Powered by Labrador CMS