Hund drepte kanin i barnehage

Barn og ansatte i Hamar gårdsbarnehage fikk en vond start på dagen tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Politiet i Innlandet meldte samme dag at de hadde fått inn melding om en løs hund som hadde tatt seg inn på eiendommen til en barnehage i Hamar.

Der hadde den tatt livet av en kanin.

Ei høne måtte også avlives på stedet.

Gjennomført avhør

Operasjonsleder Øyvind Bakken ved Innlandet politidistrikt opplyser til Hamar Arbeiderblad (krever abonnement) at de fikk melding fra barnehagen litt før klokken 09. Han bekrefter at en løs hund hadde tatt seg inn der hvor det befant seg kaniner og høner.

Bakken forteller at politiet ble tilkalt til stedet, og at det er gjennomført avhør av hundeeier og de ansatte i barnehagen.

‒ Det er på det rene at hunden har vært alene uten tilsyn, hundeeier har ikke vært i nærheten. Jeg har ingen opplysninger om hvordan hunden kom seg løs, men hundeeier har forklart seg for politiet, sier han til HA.

Samtaler og undring

Det er opprettet sak på det som skjedde. Ifølge operasjonsleder var det barn i barnehagen. Han har ikke detaljer om hvem som har sett hva, men understreker at ingen barn ble skadet.

‒ Barna er godt ivaretatt, både under hendelsen og etterpå. Ingen fikk med seg kaninen, og svært få fikk med seg høna, sier styrer Victoria Jørgensen Goldsack til HA.

Hun sier hendelsen førte til undring hos barna, og samtaler med dem.

‒ Dette er en gårdsbarnehage, og derfor har vi samtaler om dette. Det er vondt for begge involverte parter, sier Goldsack til lokalavisa.

Powered by Labrador CMS