Høyre vil språkteste Oslos barnehagebarn

- De heldige havner i en Oslo-barnehage med god språkopplæring. De uheldige gjør ikke det, sier Høyres ordførerkandidat Saida Begum, til Aftenposten.

Ifølge avisen er både Begum og stortingspolitiker Mathilde Tybring-Gjedde er overrasket over at man i Oslo har tillatt til dels store kvalitetsforskjeller på barnehager. De reagerer også på at mange barn starter på skolen uten å kunne norsk og uten at barnehagene roper varsku.

De har studert en rapport om kvaliteten på barnehager i utvalgte deler av bydelen Gamle Oslo. Der avdekkes det at svært mange barn med minoritetsbakgrunn går i barnehager som kommer dårlig ut når det gjelder alt fra kompetanse hos de ansatte til kvaliteten på lokalene.

Nå går Oslo Høyre til valg på program der de tar til orde for en byomfattende undersøkelse av kvaliteten og språkarbeidet i de mest levekårsutsatte områdene i Oslo.

Blant annet ønsker partiet å innføre en språkkartlegging, hvor barna som trenger det, skal få styrket språkopplæringen frem mot skolestart. I tillegg ønskes det blant annet å ansette flere barnehagelærere.

 

 

Powered by Labrador CMS