På nettstedet underskrift.no er det startet en kampanje for å berge A.C. Møller barnehage. Nå frykter familien Torjussen at flyttingen fra Narvik til Trondheim vil vise seg å være bortkastet.
På nettstedet underskrift.no er det startet en kampanje for å berge A.C. Møller barnehage. Nå frykter familien Torjussen at flyttingen fra Narvik til Trondheim vil vise seg å være bortkastet.

Flyttet 90 mil for å få plass i døvebarnehage. Nå frykter de at den kan bli nedlagt

Familien Torjussen har flyttet fra Narvik, via Hamarøy til Trondheim for at to av deres barn skal få et bedre opplæringstilbud. Nylig fikk de beskjed om at døvebarnehagen i byen kan bli lagt ned.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har satset rubbel og bit for at barna våre skal få den hjelpen de trenger. Spisskompetansen i Møller barnehage er verdt sin vekt i gull. Dette kan umulig være godt nok gjennomtenkt, sier Bjørnar og Ann Cathrin Torjussen til adressa.no.

Manglet tilbud

To av deres tre barn, Benjamin (7) og Bjørnar jr (3) er født døve. Hjemme i Narvik følte foreldrene at det offentlige systemet hadde lite kunnskap om emnet. Bjørnar fikk aldri barnehageplass, for ingen hadde kompetanse på døve barn, sier foreldreparet til avisa.

Sist vår besøkte de Møller barnehage på Heimdal i Trondheim. Barnehagen hadde alt det de hadde ønsket seg. Der og da bestemte de seg for å flytte.

– Vil ikke overta

Møller barnehage drives imidlertid av Statped. Og ettersom det er kommunens ansvar å drive barnehager, har Statped vært i samtaler med Trondheim kommune med spørsmål om å overta driften.

I et foreldremøte nylig ble det informert om at Trondheim kommune ikke ønsker å overta barnehagen. Dermed har det oppstått usikkerhet omkring framtiden.

Familien Torjussen frykter dermed at flyttingen nordfra har vært bortkastet.

Garanterer godt tilbud

Adressa.no har ikke lykkes med å få Trondheim kommune i tale i arbeidet med sin artikkel.

Men Statpeds direktør Tone Mørk forsikrer imidlertid om at fagmiljøet ikke vil forsvinne fra Trondheim uansett hvordan barnehagetilbudet til de hørselshemmede vil bli organisert.

– Jeg har forståelse for at foreldrene er redde for at de ikke skal få et like godt tilbud, men de trenger ikke å bekymre seg. Statped slipper ikke denne saken før vi har en enighet om at et godt tilbud videreføres, sier Mørk til adressa.no.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

 

Powered by Labrador CMS