Illustrasjonsfoto: Getty Images
Illustrasjonsfoto: Getty Images

Uviss skjebne for tegnspråklig barnehage

Arbeiderpartiet, Sp og MDG vil flytte barna i Møller barnehage til en ny barnehage sammen med andre barn. Høyre, SV, Rødt og Frp foreslår at Trondheim kommune viderefører driften i de eksisterende lokalene.

Publisert

Trondheimspolitikerne er delt på midten om den videre skjebnen for barna som har plass i Møller barnehage, skriver adressa.no (krever innlogging).

Saken skal opp i bystyret torsdag kveld.

Møller barnehage tilbyr tospråklig opplæring gjennom norsk og tegnspråk, i hovedsak for barn med hørselsvansker og deres søsken.

Fra 1. mars vil det være 27 barn som har plass i Møller barnehage. Av disse har ni barn nedsatt hørsel. De fleste andre barn er søsken eller barn av hørselshemmede. Tre av barna har ingen med nedsatt hørsel i familien, men går i barnehagen fordi foreldrene ønsker at de skal lære tegnspråk, heter det i rådmannens saksframlegg.

Statped vil ikke drive videre

I høst fikk foreldrene melding om at Statped ikke lenger vil drive barnehagen videre.

Begrunnelsen for dette er at barnehagedrift er et kommunalt ansvar. Trondheim skal fra 1. januar 2019 kommune videreføre det tegnspråklige barnehagetilbudet. Men foran behandlingen i bystyret har flertallet i oppvekstkomiteen anbefalt at tilbudet etableres som en del av et ordinært barnehagetilbud i nye Kolstad barnehage.

Dette innebærer at barna fra Møller barnehage vil dele barnehage og lekeområder med hørende barn. Flertallet mener ifølge adressa.no at dette vil fremme inkludering.

- Dårligere start i livet

Bystyrerepresentant for Høyre Stine Hostad gir overfor Adresseavisen uttrykk for at en slik integrering vil gi barna fra nåværende Møller barnehage et dårligere tilbud og en dårligere start i livet. Hun frykter at fagmiljøet svekkes av en flytting.

- Vi ber om at det gjennomføres en virksomhetsoverdragelse tilsvarende som for Møller skole, samtidig som det utarbeides en plan som beskriver hvoredan man skal utvikle og ivareta kompetansen ved Møller barnehage, sier Hostad til Adresseavisen.

Vil undersøke

Leder av oppvekstkomiteen Edvin Helland (Ap) sier til avisa at han i utgangspunktet står fast på komiteens vedtak, men legger til:

- Vedtaket er klart, men som bystyrerepresentant vil jeg undersøke helt inntil møtestart alt rundt en eventuell virksomhetsoverdragelse.

I saksframlegget til rådmannen er fire ulike alternativer for lokalisering vurdert. Å videreføre driften i eksisterende lokaler ikke ett av dem.

Powered by Labrador CMS