Den aktuelle barnehagen ligger i Os kommune.
Den aktuelle barnehagen ligger i Os kommune.

Setter i gang tilsyn etter meldinger fra bekymrede foreldre

Os kommune setter i gang tilsyn ved en barnehage etter flere meldinger om stort sykefravær og utstrakt vikarbruk.

Publisert Sist oppdatert

To ansatte i den private barnehagen sier til lokalavisa Midtsiden at opp mot 16 av 37 fast ansatte ved barnehagen skal være sykemeldte. Mange av disse sykemeldingene skal ifølge disse to være et resultat av konflikt mellom ansatte og ledelsen i barnehagen, skriver Midtsiden.

– Vi har satt i gang tilsyn etter at vi mottok bekymringsmeldinger fra flere foreldre i barnehagen. Meldingene går ut på manglende bemanning og utstrakt vikarbruk. Det er klart dette bekymrer oss. Nå ønsker vi å bidra til å finne løsninger, sier Irene Ullensvang, som er barnehagefaglig rådgiver og lokal barnehagemyndighet i Os kommune, til Bergensavisen (BA).

 

– Vi vil ikke bare føre tilsyn med dagens forhold, det er også vår oppgave å være veileder, i den grad det er behov for det. Det er i alle sin interesse at eventuelle utfordringer blir løst, sier Ullensvang til Midtsiden.

BA har intervjuet flere foreldre som har barn i barnehagen. De gir uttrykk for at situasjonen er vanskelig.

– Utrolig mange av de fast ansatte er sykemeldt. Vi får ikke svar på hvorfor det er sånn. Datteren vår på to og et halvt år har endret adferdsmønster denne høsten. Vi sliter med å levere om morgenen fordi datteren min ikke føler seg trygg nok før hun ser noen ansatte hun har kjent lenge, sier Stig Salbu Henneman til BA.

Avisa har snakket med styrer, daglig leder og en medeier i den aktuelle barnehagen. De har avstått fra å kommentere saken.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

 

Powered by Labrador CMS