Psykologistudentene Trine Silje Segadal Fluge (t.v) og Trine Skeistrand Kjoberg har laget alt fra manus til animasjoner.
Psykologistudentene Trine Silje Segadal Fluge (t.v) og Trine Skeistrand Kjoberg har laget alt fra manus til animasjoner.

På fem dager har 80.000 sett videoen om overgrep: Håper den når ut til alle barn

Det finnes masse informasjon om seksuelle overgrep mot barn. Men psykologistudentene Trine Skeistrand Kjoberg og Silje Segadal Fluge syntes for lite av det var rettet mot dem det gjelder. Se videoen deres her!

Publisert Sist oppdatert

– Hver gang vi leser noe om seksuelle overgrep, er det laget for voksne. Det er et voksent språk som bruker ord som incest, begreper barn flest ikke forstår, sier Silje Segadal Fluge til barnehage.no.

Hun er psykologistudent på sjette året. Sammen med medstudent Trine Skeistrand Kjoberg har hun lenge pratet om at disse temaene burde være mer tilgjengelige for alle barn.

– Barn må vite

De vil snakke til barna – ikke bare om dem.

– Barn må vite. Når de googler på nettet, må de finne svar, sier Silje Segadal Fluge.

– Slik det er nå, er det en gammel video som heter Trøbbel som ligger på Youtube. Men den er ikke enkel å finne. Annet informasjonsmateriell ligger gjerne på lukkede sider, legger hun til.

Praksis ved RVTS Vest

Da de to psykologistudentene i vinter startet i praksis ved Ressursenter om vald, traumatisk stress og sjølvmordsførebygging (RVTS Vest), la de fram ideen om å lage en informasjonsvideo om temaet, rettet mot barn. Svaret var positivt. Nødvendig programvare ble skaffet til veie. Så startet jobben for alvor.

– Vi har laget alt selv, fra animasjonene til manuset. Så det har vært mye jobb. Da har det også vært veldig gøy å få så mye positive tilbakemeldinger som vi nå har fått. Vi er overveldet over responsen, sier Silje Segadal Fluge.

80.000 visninger

Filmen ble lagt ut på Facebook og Youtube forrige onsdag. På fem dager har den fått over 80.000 visninger.

I tillegg har BT Junior (Bergens Tidende) delt den på egen plattform. Det har gitt en del visninger. Også Redd Barna har delt videoen på sin facebookside.

– Vi har også fått tilbakemelding fra flere skoler og barnehager som vil bruke videoen. Det er veldig positivt, for det var nettopp derfor vi gikk i gang med prosjektet, sier Silje Segadal Fluge.

Vonde hemmeligheter

Budskapet i filmen er at det finnes gode hemmeligheter og at det finnes vonde hemmeligheter. Filmen forklarer hva en vond hemmelighet kan være. Og at de vonde hemmelighetene er det ingen som skal behøve å bære på alene.

Silje Segadal håper og tror at finnes der ute:

– Jeg har snakket med flere yngre familiemedlemmer, og det jeg får tilbakemelding om er at seksuelle overgrep aldri har vært noe tema, verken i barnehagen eller på skolen der de har gått.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

 

Powered by Labrador CMS