Svømmeundervisning tilbys også til barnehagebarn.
Svømmeundervisning tilbys også til barnehagebarn.

Benytter seg ikke av gratis svømmetilbud

Stortinget innførte i 2015 en ordning hvor barnehagebarn i alderen fire til seks år kan få gratis svømmeopplæring, men 40 prosent av midlene er foreløpig ubrukte.

Publisert Sist oppdatert

Barnehager, kommuner og svømmeklubber over hele landet kan søke om penger fra Fylkesmennene som forvalter svømmeordningen.

I 2016 ble denne potten med penger økt fra 10 millioner kroner til 25 millioner kroner, men i år står fortsatt hele 40 prosent av midlene ubrukt.

Det skriver TV2.

– Det er en ny ordning og det er fortsatt omtrent 10 millioner kroner igjen som kommuner, svømmeklubber og barnehager kan søke på, forteller kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til TV2.

Venstres stortingspolitiker Abid Raja er en pådriver for svømmeundervisning for barnehagebarn og synes sammen med Røe Isaksen at det er synd at ikke flere benytter seg av tilbudet.

– Å starte svømmeundervisningen tidlig er veldig viktig. Jeg tror rett og slett at det er mange som ikke vet om ordningen, sier Røe Isaksen.

– Hvis du har barn i barnehage så ta kontakt med ledelsen og be de søke om penger til svømmeundervisning. Hvis denne ordningen viser seg å fungere veldig godt så er drømmen at alle barn kan lære seg å svømme før de starter på skolen første skoledag, det hadde vært noe avslutter Raja.

Powered by Labrador CMS