Verken nestlederne Hege Valås og Terje Skyvulstad eller leder i Utdanningsforbundet Steffen Handal (til høyre) vil fortsette etter landsmøtet til høsten.

Hele ledertrioen gir seg til høsten

Fredag ble det kjent at hele ledertrioen i Utdanningsforbundet gir seg i år. Dermed vil det bli valgt et helt nytt lederskap på landsmøtet til høsten.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Utdanningsnytt.

– Medlemstallet har vokst, vi fikk et ålreit tariffoppgjør i år, noe som var veldig viktig etter to år med streik, og vi har fått til en veldig god organisasjonsdialog. Jeg er egentlig ganske fornøyd med tingenes tilstand, og da er det greit å gi seg.

Slik oppsummerer Steffen Handal de siste årene i forbundet han har ledet siden 2012. Først tre år som nestleder, deretter leder fra 2015.

Han trekker fram pandemien som den tøffeste perioden.

– Jeg visste det kom til å bli en tøff jobb som leder, men jeg så ikke for meg at det kom til å bli så heftig. Pandemien var i overkant tøff. Jeg ble rett og slett syk av det til slutt og måtte sykemelde meg noen uker. Det var utrolig mye jobb, og litt ensomt, sier Handal.

Også nestlederne Hege Valås og Terje Skyvulstad gir seg etter høstens landsmøte. Sistnevnte trekker fram avtalen om hybridpensjon med PBL etter seks års arbeid som den største seieren i løpet av de tre periodene han har sittet som nestleder.

Og det største nederlaget:

– Da jeg skjønte at vi ikke kom til å komme i mål i meklingen i PBL-oppgjøret i fjor, som førte til at vi fikk enda en streik det året. Den skulle jeg gjerne unngått, sier Skyvulstad til Utdanningsnytt.

Powered by Labrador CMS