Knut Bråthen eide brorparten av aksjene i Grenland Barnehagedrift fram til selskapet ble kjøpt av Læringsverkstedet.
Knut Bråthen eide brorparten av aksjene i Grenland Barnehagedrift fram til selskapet ble kjøpt av Læringsverkstedet.

Eierne fikk 200 millioner kroner da de solgte 11 barnehager

– Vi begynte ikke med barnehagedrift for en gang å tjene store penger, sier Knut Bråthen til Telemarksavisa.

Publisert Sist oppdatert

I mai i fjor kjøpte Læringsverkstedet aksjene i Grenland barnehagedrift.

Selskapet hadde siden 2006 etablert og kjøpt barnehager i Skien, Bamble, Sauherad og Sandefjord. Da salget var et faktum, hadde Grenland barnehagedrift 11 barnehager med til sammen rundt 1100 barn og 270 ansatte.

Telemarksavisa skriver tirsdag at fjorårsregnskapet for aksjeselskapet IKAB AS viser at aksjene i Grenland Barnehagedrift AS ble solgt for litt over 200 millioner kroner.

Knut Bråthen kunne dermed innkassere 146 millioner kroner, mens kompanjong og kollega Eirik Østerlid fikk omlag 60 millioner kroner, ifølge avisa.

– Det er litt uvirkelig å sitte med så mye penger. Fremover ønsker både Eirik og jeg å investere pengene lokalt i Grenland, sier Bråthen til TA.

Etter salget tok Bråthen ut 35 millioner kroner i utbytte fra IKAB AS. Men han understreker overfor avisa at han og Østerlid ikke begynte med barnehagedrift for en gang å tjene store penger.

– Gjennom alle år hevet vi ikke en krone i utbytte eller overførte konsernbidrag, sier Bråthen som fortsatt er daglig leder i Grenland barnehagedrift.

Powered by Labrador CMS