Etter at Gnist-koret hadde varmet opp for Marcus & Martinus i Ålesund, fikk de møte heltene bak scenen.
Etter at Gnist-koret hadde varmet opp for Marcus & Martinus i Ålesund, fikk de møte heltene bak scenen.

Barnehagekor varmet opp for heltene: – En magisk opplevelse!

Barnehagekoret Gnist varmet opp for selveste Marcus & Martinus foran 11 000 tilskuere. Etterpå fikk de et personlig møte med heltene.

Publisert Sist oppdatert

På lørdag gjennomførte barnehagekjeden Gnist barnehagers helt egne Gnist-kor et show foran mange tusen mennesker på Color Line stadion i Ålesund. De varmet opp for selveste Marcus & Martinus, og etterpå fikk de møte heltene bak scenen.

Det ble en stor opplevelse for både små og store i barnehagen.

– Dette er ting vi kan få til fordi vi er en godt organisert barnehagekjede som har en dyktig prosjektleder. Det ligger mye planlegging men ikke minst engasjement til beste for barnet bak dette, sier markeds- og informasjonssjef i Gnist, Børre Andreassen.

– Krever god og tidlig informasjon

Her er det snakk om et massivt arrangement hvor små barn er en vesentlig del. Det krever oversikt, god logistikk, forberedte barn og ikke minst god sikkerhet.

Hvordan lykkes en barnehage med å gjennomføre dette på en trygg og tillitsvekkende måte overfor barn og foreldre? For det må unektelig virke noe skremmende å sende barnet sitt på et arrangement med tusenvis av feststemte deltagere.

Det handler om å gi god og tidlig informasjon, sier prosjektleder hos Gnist, Heidi Pedersen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

God respons fra foreldre

Foreldrene ble informert tidlig om prosjektet kalt Rockeringen og om den forestående konserten.

– Foreldrene fikk en link til MinGnist for påmelding, og det ble en fantastisk respons. Planleggingen av selve arrangementet startet med et møte med arrangøren av konserten hvor hovedlinjene for vår deltagelse ble lagt. Allerede her ble det foretatt risikovurderinger av de ulike områdene vi skulle ferdes i og hvordan vi best kunne tilrettelegge for en god logistikk for å kunne lose 112 barn og 27 ansatte trygt på arenaen, forklarer Pedersen.

Etter at alle detaljene var på plass, ble det sendt ut informasjon til foreldrene.

God logistikk

Forutsigbarhet er et nøkkelord og det var viktig å legge en strukturert plan der foreldrene fikk grundig informasjon om hvor barnet deres til enhver tid ville bevege seg og befinne seg på inne på arenaen og bak scenen.

– Det krever god logistikk å få dette til?

– Ja, logistikk er alt!

– Trygghet er viktig

– Hvilke risikovurderinger ble gjort før og under konserten?

– Vi gjorde en risikovurdering med analyser av alle mulige farer vi ville møte på fra oppmøtested, før og etter konsert, på scenen, etter konsert og på henteområde. Personalet fikk den samme informasjon som foreldrene, og risikovurderingene ble de ansatte gjort kjent med før konsertdagen. Alt dette ble gjentatt på konsertdagen, forteller Pedersen.

For dem var det viktig at barna følte seg trygge og godt ivaretatt, at de skulle få oppleve gleden av å møte igjen venner og venninner og få en følelse av samhold og fellesskap.

Ro og forventning

Gnist-koret består av barn fra alle kjedens barnehager, og gikk gruppevis med sine ansatte til området de skulle vente på.

– Registrerte dere hva barna tenkte om å være med på noe så stort underveis?

Stemningen var hele tiden preget av ro, glede og spenning. Og ikke minst forventning!

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Fikk møte heltene

Det var en stor opplevelse for barna å gå opp den utbygde scenen foran 11 000 tilskuere. Så var konserten i gang og koret stemte i med «Rock´n roll fiskeboll» og Marcus & Martinus sin egen sang «Elektrisk».

Etter vel overstått konsert, ble barna loset tilbake bak scenen med beskjed om at noen ventet på dem.

– Det var Marcus og Martinus selv som kom for å hilse på både barn, ansatte og foreldre. Det var en helt magisk avslutning på en fantastisk musikalsk opplevelse for alle som deltok, avslutter Pedersen entusiastisk.

Har din barnehage et prosjekt eller en opplevelse du vil dele med andre? Send tips til [email protected].

Powered by Labrador CMS