Gnist barnekor varmer opp til et år med musikkglede sammen med Marcus og Martinus.

Barnehagekor på scenen med Marcus og Martinus

Gnist barnehager innleder et langsiktig samarbeid med musikkfestivalen Momentium. Som en kickstart på prosjektet skal barnehagekoret varme opp for selveste Marcus og Martinus under barnedelen av festivalen i Ålesund i august.

Publisert Sist oppdatert

Foran et utsolgt Color Line stadion vil de modige førskolebarna i Gnist Barnehager i Ålesund, varme opp for selveste Marcus og Martinus under Minijugend-festivalen i Ålesund. Men dette er mer enn bare et engangsstunt.

Gnist Barnehager har nemlig etablert et langsiktig samarbeid med musikkfestivalen Momentium under prosjekttittelen "Rockeringen". Prosjektet er et helt årshjul med musikkopplevelser og mestring, hvor barna gis muligheten til å erfare gleden av samspill, komponering, innspilling og konsertopptreden.

– Det planlegges fem hovedaktiviteter gjennom året, sier prosjektleder hos Gnist, Heidi Pedersen i en pressemelding.

Disse aktivitetene skal gi barna mestring og forståelse av gleden ved musikk.

– Vårt fokus er ikke bare på kreativitet og samspill, men også på sosial utvikling, vennskap og lek, sier Pedersen.

– Vi vet at musikk er en døråpner inn til menneskehjertet og med musikk skal vi bygge felleskap samtidig som det enkelte barn kjenner på trygghet og glede, fortsetter hun.

 

Det vil settes sammen et band med to til tre utadvendte musikere, som sammen med Gnists egne musikkpedagoger vil planlegge inspirerende aktiviteter gjennom hele året. Musikerne vil besøke de syv barnehagene som er med i prosjektet, og gjennomføre workshops som kulminerer i barnas musikkdag på Giske. Her vil det både bli studioinnspilling i Ocean Sound Recordings og konsert for foreldre. Og på toppen av det hele - konsert på samme scene som barnestjernene Marcus og Martinus.

Lars Giskeødegård, en av gründerne i Momentium, og selv musiker.

– Musikk handler ikke om å prestere eller konkurrere. Dette handler om at musikk er et felles språk som gjør det mulig for barn og voksne å finne glede i noe man gjør sammen. Vi er veldig stolte av samarbeidet med Gnist Barnehager, fordi barnekoret til Gnist i flere år har jobbet systematisk med å nettopp fremme disse verdiene ved musikk. Vi utgjør en god match og har satt sammen et prosjekt som helt klart kommer barna til gode.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS