Stiftelsen Geitmyra Matkultursenter for barn.
Stiftelsen Geitmyra Matkultursenter for barn.

Geitmyra Matkultursenter hedret med ny nordisk matpris

Stiftelsen Geitmyra Matkultursenter for barn i Oslo gikk helt til topps i konkurransen om å få matprisen Embla 2017. De er dermed den beste nordiske aktøren som arbeider med mat for barn og unge.

Publisert Sist oppdatert

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale gratulerer Geitmyra matkultursenter. Dale åpnet insektshotellet på Geitmyra for ett år siden og ble imponert over hvordan gården fungerer som et møtepunkt mellom by og land for barn i hele Oslo.

– Det neste nå er at destinasjon Geitmyra blir et inspirasjonssenter for andre utenfor Norges grenser også, sier Jon Georg Dale i en pressemelding og gleder seg til neste besøk på senteret.

Den nye nordiske matprisen Embla er delt ut for første gang. Stolte vinnere fra de nordiske landene har mottatt priser i sju forskjellige kategorier som retter søkelyset mot råvarer, mathåndverk, kommunikasjon, og menneskene som står bak.

Det er de seks nordiske landbruksorganisasjonene som sammen lanserer Embla, med støtte av Nordisk ministerråd. Prisen skal bidra til å styrke den felles nordiske matkulturen og øke interessen for nordisk mat utenfor Norden.

Geitmyra Matkultursenter jobber for at barn skal bli glade i mat som gjør dem godt og tilbyr skoleundervisning, kurs for barnehager, kurs og hospitering for voksne som jobber med barn, kurs for spedbarnsforeldre, matlagingskurs for barn og familier og Åpen gård-arrangementer. De har også egen kjøkkenhage og høner på gården.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS