Live Brovold Sveum og Ragnhild Antonie Finden driver Kausvol gardsbarnehage. Da driftsutvalget i Stange ga grønt lys for utbygging, brøt jubelen løs.
Live Brovold Sveum og Ragnhild Antonie Finden driver Kausvol gardsbarnehage. Da driftsutvalget i Stange ga grønt lys for utbygging, brøt jubelen løs.

Får utvide – selv om det kan bli flere plasser enn barn

Det blir utbygging både av private og kommunale plasser i Stange i årene som kommer, har politikerne bestemt.

Publisert Sist oppdatert

I november stilte eier Ragnhild Antonie Finden i Kausvol gardsbarnehage i Stange ultimatum om at hun ville legge ned barnehagen dersom politikerne ikke gir henne godkjenning for 22 ekstra plasser.

Barnehagen har i dag tre avdelinger fordelt på tre bygninger. Behovet for oppgradering er betydelig. Finden ønsker å bygge nye og bedre lokaler, men for at det skal være økonomisk bærekraftig, må hun opp fra tre til fire avdelinger.

Rådmannen sa nei

Rådmannen vendte i sitt saksframlegg tommelen ned og ville i stedet bygge en stor, seks avdelings kommunal barnehage i Ottestad, noen kilometer unna.

Dette er i henhold til kommunens allerede vedtatte prioritering av planlagt barnehageutbygging i årene som kommer.

– Et avslag om utvidelse i denne omgangen vil derfor bety at usikkerheten om videre drift blir så stor, at vi av hensyn til ansatte og barn/foreldre, ser oss nødt til å gjennomføre en rask styrt avvikling. Akkurat nå ser jeg ingen annen løsning, sa eier av Kausvol gardsbarnehage, Ragnhild Antonie Finden, til Stangeavisa (krever innlogging) før den politiske behandlingen.

Villig til å ta overkapasitet

Når politikerne nå har behandlet saken i driftsutvalget, er det blitt enstemmig ja både til Kausvol gardsbarnehage og til den kommunale barnehagen i Ottestad.

For ikke å gjøre seg skyld i noen form for  forskjellsbehandling, ga poltikerner grønt lys også til ni nye plasser i Steinerbarnehagen.

Dette vil kunne bety en overkapasitet i barnehageplasser for en periode.

– Men denne sjansen er vi villige til å ta, sa Arnfinn Standerholen (Ap) i møtet, ifølge Stangeavisa.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

 

Powered by Labrador CMS