Olderdalen FUS barnehage på Stord feiret Vennskapsdagen i 2015. Torsdag vil 171 barnehager over hele landet delta i markeringen for vennskap og mot mobbing.
Olderdalen FUS barnehage på Stord feiret Vennskapsdagen i 2015. Torsdag vil 171 barnehager over hele landet delta i markeringen for vennskap og mot mobbing.

16.300 barn feirer vennskap og tar avstand fra mobbing

27 april feires FUS-dagen i alle FUS barnehager i landet.

Publisert Sist oppdatert

Flere av FUS barnehagene i Oslo og omegn har i år gått sammen om å lage en stor felles markering for feiringen av vennskap og motstand mot mobbing. Markeringen finner sted i Frognerparken i Oslo, på innsiden av hovedinngangen til parken torsdag formiddag.

Det skriver FUS i en pressemelding.

Klokka 10.00 danner barn og voksne ringer ved å holde hender, og sammen rope FUS barnehagenes heiarop.

Etter heiaropet er det allsang av “Stopp - ikke mobb”, “Vil du være vennen min” (Fantorangsangen) og “Barn av regnbuen”. Barna skal så dele ut lapper med tegninger og hyggelige ord og smoothie til forbipasserende i Frognerparken.

Vennskap mot mobbing

Laila Aarseth, CEO i FUS barnehagene sier følgende om FUS barnehagenes satsning på vennskap:

– Vennskap er det beste middelet mot mobbing, og i FUS barnehagene har vi nulltoleranse for mobbing. Vennskap er livsviktig for alle mennesker og i FUS garanterer vi at alle våre barn har en venn i barnehagen. Ekte vennskap fordrer egenskaper som empati, ærlighet og tillit. I FUS har vi et uttalt fokus på å sikre at alle skal oppleve gleden, tryggheten og den sosiale støtten som vennskap gir. Vi jobber hver dag med å legge til rette for at FUS barna får utvikle ferdighetene som hjelper til å skape gode vennskap, sier Aarseth i pressemeldingen.

Fakta om FUS-dagen

FUS dagen er et årlig arrangement i alle våre barnehager, fra Hammerfest til Kristiansand feirer 16.300 barn og voksne vennskapsdagen ved å holde hender og rope heiaropet.

Utover dette feirer barnehagene dagen på flere ulike måter rundt omkring i landet.

Markeringen i Frognerparken er et samarbeid mellom flere av FUS barnehagene i Oslo og Bærum.

FUS barnehagene har fokus på vennskap, og jobber aktivt for at alle barn skal har en venn i barnehagen, siden vennskap er grunnlaget for trivsel, læring og en viktig del av barns utvikling.

  • FUS er en av Norges største private barnehagekjeder med 171 barnehager i 83 kommuner.
Powered by Labrador CMS