Nå går det mot løsning for foreldrene i Fredrikstad, som reagerte etter at det ble kjent at kommunen ville stenge barnehagene fire uker i sommer.

Fredrikstad: Lanserer løsning på sommerferieproblematikken

Foreldrene raste etter at Fredrikstad kommune bestemte seg for å stenge barnehagene en ekstra uke i sommer. Nå går det mot løsning.

Publisert

- Vi har fått med oss engasjementet rundt saken om sommerstengte barnehager. Vi har derfor funnet en løsning som vil ivareta behovene for foreldre som trenger barnehageplass den aktuelle uka, skriver leder Malin Krå Simonsen (Ap) og nestleder Silje Louise Waters (SV) i oppvekstutvalget i en pressemelding, gjengitt av Fredriksstad Blad (krever abonnement.)

Vendingen i saken kommer etter at foreldrene i en rekke av de i alt 24 kommunale barnehagene samlet seg om å skrive et klagebrev til oppvekstutvalget i kommunen. Det var også planlagt fakkeltog i protest onsdag denne uken.

Men nå virker det å være en løsning på utfordringen: En barnehage vil holde åpent den første uka i juli, med en trygg ansatt fra barnets hverdag.

- Vi har jobbet på spreng for å få til en løsning som vi håper vil hjelpe de familiene som trenger den ekstra sommeruken for å få kabalen til å gå opp, sier utvalgsleder Simonsen i pressemeldingen.

Oppvekstutvalget ønsker ikke at de havner i en lignende situasjon igjen. De vil derfor invitere til dialogmøte med FAU'ene i løpet av våren. De vil også vedta at en ansatt i administrasjonen innenfor barnehagesektoren skal få i oppgave å være FAU-kontakt for å sikre god oppfølging av foreldreutvalgene, opplyser Waters i pressemeldingen.


Powered by Labrador CMS