Tre år etter at Teoball barnehage i Molde ble nedlagt, fikk fire foreldre og to ansatte kravet.
Tre år etter at Teoball barnehage i Molde ble nedlagt, fikk fire foreldre og to ansatte kravet.

Foreldre og ansatte fikk millionsøksmål - nå er saken trukket

Fire foreldre og to ansatte fikk et krav på 1,8 millioner kroner tre år etter at barnehagen ble nedlagt.  En måned før saken skulle opp i retten, trakk Sikringsordningen søksmålet.

Publisert

- Spørsmålet var om barnehagen var forpliktet, og i denne saken kom vi frem til at den ikke var det. Trekking av søksmålet er en refleks av det, sier advokat Sven Iver Steen, som representerer Sikringsordningen, til Dagens Næringsliv.

- Samarbeidsutvalget

Teoball barnehage i Molde ble lagt ned i 2013. Nesten tre år senere mottok fire foreldre og to ansatte et krav på 1,8 millioner kroner.
Selv mente de saksøkte at de satt i barnehagens samarbeidsutvalg. Motparten, Overføringsavtalens Sikringsordning, hevdet at de satt i barnehagens styre.

Offentlig tjenestepensjon

Bakgrunnen for saken er at de ansatte i den foreldreeide barnehagen hadde hatt offentlig tjenestepensjon gjennom KLP. Denne typen pensjonsordning plikter en bedrift å betale for så lenge den forsikrede lever selv om virksomheten i bedriften blir lagt ned.

Skal forpliktelsene unngås, må en bedrift betale et avviklingstilskudd ved avviklingen. Dette ble ikke gjort da Teoball barnehage ble nedlagt.

De saksøkte hevder at de ikke kjente til denne betalingsforpliktelsen da de sa ja til å ta et ekstra tak for barnehagen. Og heller ikke da den ble nedlagt.

Dekker saksomkostninger

Dagens Næringsliv skriver fredag at saken skulle vært behandlet 15. og 16. mars i Romsdal tingrett. 16. februar ble advokat Erik Wold, som representerer de saksøkte, informert om at Sikringsordningen hadde trukket søksmålet. Sikringsordningen godtar også å betale de saksøktes saksomkostninger på nærmere 169.000 kroner.

- Ut fra saken er ikke dette overraskende. Vi har hele tiden ansett søksmålet som grunnløst, sier advokaten til Dagens Næringsliv.

  • KLP var ikke en part i denne saken. Overføringsavtalens Sikringsordning skal bidra til å sikre pensjonsrettigheter opparbeidet hos arbeidsgivere som opphører ved konkurs/akkord eller ved annet opphør, eller som ikke betaler premie ved forfall.
Powered by Labrador CMS