Foreldre reagerer: – Bruker barnehagen som festlokale

Steigen kommune har fått reaksjoner på at ansatte bruker barnehagen de jobber i som festlokale, og at det nytes alkohol der.

Saken ble først omtalt i Avisa Nordland (krever innlogging).

Dette skal ha vært registrert flere ganger i den navngitte barnehagen.

– Jeg vet det er flere som synes at alkohol ikke har noe i en barnehage å gjøre, selv om det skjer etter stengetid. Hvem vet blant annet hvor tomgods ender opp. Jeg håper de ansatte kan finne noe annet sted for sosialt samvær hvis det skal nytes alkohol, framgår det av en henvendelse fra en anonym forelder til Steigen kommune, ifølge avisen.

Kommunalleder for oppvekst i Steigen kommune, Kenneth Holen, opplyser til Avisa Nordland at han er kjent med henvendelsen fra forelderen.

– Problematikken som tas opp i henvendelsen er ny for oss og noe som ikke har vært et tema så lenge jeg har vært ansatt i Steigen kommune. Saken følges opp internt i kommunen, er Holens korte kommentar til saken.

Han svarer ikke på spørsmål om det nå kommer til å bli forbud mot private arrangementer i barnehagen. Styreren i barnehagen ønsker ikke å kommentere saken, men henviser til oppvekstlederen.

Det er fire barnehager i kommunen, samtlige kommunale.