DEBATT

– Barna bør få lov til å bestemme selv hva de vil dele med hele verden, skriver Anette Svendsen.
– Barna bør få lov til å bestemme selv hva de vil dele med hele verden, skriver Anette Svendsen. 

#drittlei grinete og sjuke unger

– Det er ikke nødvendig å fortelle alt du føler rundt barna dine hele tiden. De har da jammen rett til privatliv de også, skriver Anette Svendsen som mener foreldre bør tenke mer over hva de deler i sosiale medier.

Publisert Sist oppdatert

Vel, barna er sikkert drittlei slitne og grinete foreldre og voksne også innimellom. Foreldre som sitter på PC-en og telefonen alt for mye. De har bare ikke Facebook å klage til. Det er ikke nødvendig å fortelle alt du føler rundt barna dine hele tiden. De har da jammen rett til privatliv de også. Ærlig talt! Vær gjerne stolt av barna dine, og fortell om det. Men alt det andre kan dere holde for dere selv. #Såleivoksnesommådelealt.

Barna bør få lov til å bestemme selv hva de vil dele med hele verden. Jeg ser det nesten daglig, at det er foreldre som er drittlei sjuke unger, drittlei lite søvn, drittlei ditt og drittlei datt. Javel. Men hold det for deg selv.

Barna er sikkert drittlei av å være syke de også! Men fortsatt, de har ikke Facebook å klage til.

Og hvor mange ganger må det skrives artikler om hvor LITE klokt det er å legge ut bilder av nakne barn. Eller barn i bleie. Det finnes så mange forferdelig onde mennesker som bruker disse. Det er smågodt for pedofile!

Hvorfor i all verden må du blottlegge alt som skjer med barna dine? Hvorfor må det være bilde av barn med bøtte foran seg i sofaen, eller helt hvite i trynet. Og enda verre, et bilde du synes er sjarmerende når de sitter på do!

Før dere vet ordet av det går de på skolen, og alle bildene som ligger på nett kan bli brukt for alt det er verdt. For ja, det er faktisk sånn. De bildene som blir lagt ut ligger der for bestandig, tilgjengelig for alle. Det er ikke like sjarmerende for en 12-åring med bilder av seg selv på do eller halvnaken på sofaen med spybøtte, som går rundt på alle telefonene på skolen.

Eller at de får lese selv når de blir eldre alt som dere har skrevet på sosiale medier. Om hvordan det var for dere å være foreldre til disse barna. Hvor drittlei dere var.

Kjære voksne, det er lov å bruke huet! Og det er lov å holde ting for seg selv. Og siden jeg er i gang her: Tenk på hvordan dere snakker om barna deres. Hvordan dere snakker om andre når de er der. Det er enda mer krevende og enda mer å passe på nå enn det var før. Det er mobbing på alle plan og det starter allerede i barnehagen. Vi må være gode rollemodeller og forbilder. Vise hva som er viktig her i livet og at vi skal snakke hyggelig og fint om hverandre. Glem aldri at barn forstår og får med seg så veldig mye mer enn hva dere tror!

Flere av Anette Svendsens friske meninger kan du lese på bloggen Bokstavfolk.

Powered by Labrador CMS