Innsyn er en del av sikkerheten i barnehagen.
Innsyn er en del av sikkerheten i barnehagen.

Skifter 530 dører i barnehager etter overgrepssak

Bergen kommune investerer millioner for å bedre innsyn i barnehagene etter grov overgrepssak.

Publisert Sist oppdatert

Bergen kommune har til nå brukt 3,2 millioner kroner på å installere vindu i dører i nesten 60 kommunale barnehager. Målet er å få bedre oversikt og innsyn – for å hindre at barna utsettes for overgrep i barnehagen.

Det skriver NRK.

I slutten av oktober ble en tidligere barnehageassistent dømt til ti års forvaring for overgrep mot sju barnehagegutter i Bergen. Overgrepene skjedde mens barna var i barnehagen, noen av dem mens de var i rom alene med mannen. Saken har ført til at kommunen nå tar grep.

Over 530 dører skal byttes eller endres. 59 barnehager skal ha fått dette før utgangen av 2017. Totalt er det satt av sju millioner kroner til jobben på 73 kommunale barnehager. Også de private barnehagene følger kommunens eksempel og åpner mer opp.

Vinduene er montert høyt oppe for at de voksne skal kunne følge med. Barna skal føle at de kan leke i fred, og ha sine ting i fred uten påsyn av andre.

Det jobbes også med å gjøre endringer i vegger som deler opp avdelingene i barnehagen. Dører som ikke er brannklassifisert blir beskjært mens dører som er klassifisert blir byttet ut i sin helhet.

Bør alle kommuner gjøre dette? Si din mening i kommentarfeltet under eller send oss et debattinnlegg til [email protected].

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS