Generalsekretær Tove R. Wang i Redd Barna har sendt brev til alle landets 428 ordførere.
Generalsekretær Tove R. Wang i Redd Barna har sendt brev til alle landets 428 ordførere.

Ber ordførere sikre beredskapsplaner mot seksuelle overgrep i alle barnehager og skoler

Redd Barna har sendt brev til landets 428 ordførere, der de ber dem jobbe for at alle barnehager og skoler har beredskapsplaner for å forebygge og avdekke seksuelle overgrep mot barn og unge.

Publisert Sist oppdatert

– Det er et viktig arbeid i forebyggingen av seksuelle overgrep mot barn. Vi må ha systemer rundt barna og det med å ha planer klare betyr at vi kan fange opp de barna som blir utsatt for seksuelle overgrep, sier kampanjeleder i Redd Barna, Ane Aamodt til DRM24.

Brevet som nå er sendt ut til alle landets ordførere er en uttalelse fra Redd Barnas landsmøte i høst, opplyser organisasjonen på sine nettsider.

I uttalelsen fra landsmøtet står det:

«Barns rett til beskyttelse mot seksuelle overgrep er nedfelt i FNs konvensjon om barnets rettigheter. Både gjennom barnekonvensjonen og barneloven forplikter myndighetene å beskytte alle barn og unge i Norge. Likevel er det altfor mange barn og unge som blir utsatt for overgrep. Vi må ta innover oss at seksuelle overgrep skjer oftere, nærmere og kan være mer skadelig enn vi tror. Det er viktig å skape trygge arenaer for barn der de bor.»

Redd barna ber alle landets ordførere om å;

  • sikre at alle skoler og barnehager har utarbeidet beredskapsplaner for hva man skal gjøre om man er bekymret for at et barn er utsatt for seksuelle overgrep,
  • ta ansvar for at beredskapsplanene er kjent for de som jobber på skolene og i barnehagene, og
  • gi ansatte i skolen og barnehager nødvendig kompetanse for å kunne forebygge og avdekke seksuelle overgrep.

Les hele brevet her.

Powered by Labrador CMS