Fant knuste flasker og kondomer på uteområdet

De to siste mandagene har de ansatte ved Birkenes FUS barnehage funnet knuste ølflasker og brukte kondomer på barnehagens tomt, som følge av herjinger og hærverk i løpet av helgene. Også vinduer har vært tilgriset, skriver Lillesands-Posten. (Krever innlogging)

Barnehageområdet er for tiden stengt for andre som et smitteverntiltak. Daglig leder Lene Osenbroch sier til avisa at hun i utgangspunktet ikke har noe imot at området blir brukt under normale omstendigheter, så lenge man behandler området med respekt og rydder opp etter seg, men føler en grense er nådd når det fører til utrygge forhold.

– Mitt budskap til alle som bruker barnehagen er at våre barn må kunne leke og ferdes trygt i hele barnehagen. Når vi finner kondomer, knust glass, snusposer og røyk etter at andre har oppholdt seg på området, så er det ikke lengre trygt for barna, sier Osenbroch til Lillesands-Posten.

I et innlegg på Facebook ber barnehagen nå foreldre ta en prat med ungdommene sine og følge ekstra med på hvor de oppholder seg i helgene.

– Vi vet at ungdommer bruker barnehagens område. Det er blitt formidlet fra både foreldre og ansatte som bor i nærmiljøet rundt barnehagen, og som enten går eller kjører forbi barnehagen jevnlig, sier Osenbroch til avisa.

Powered by Labrador CMS