Etterforsker overgrepssak i barnehage

En mannlig barnehageansatt i Rogaland er pågrepet og siktet av politiet, mistenkt for seksuelt overgrep. Det opplyste Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding torsdag kveld.

Anmeldelsen skjedde etter at et barn i barnehagen hadde reagert på handlinger som den ansatte skal ha gjort, og fortalte om dette til sine foresatte, skriver VG.

En kommunalsjef i den aktuelle kommunen bekrefter overfor avisen at en person er anmeldt for seksuell atferd mot et barn i barnehagen der vedkommende jobber.

– Vi fikk informasjon om dette mandag kveld og anmeldte saken tirsdag morgen. Når et barn kommer med slike opplysninger har vi ikke andre muligheter enn å gå til politiet, sier kommunalsjefen til VG.

Pågripelsen skjedde tirsdag og mannen ble tatt ut av sin stilling med umiddelbar virkning. Han er nå varetektsfengslet i to uker og har brev- og besøksforbud. Mannen anket kjennelsen i Stavanger tingrett på stedet.

Den pågrepne skal ha forklart seg for politiet to ganger, skriver VG.

– Det er viktig for oss å forsikre bekymrede foreldre om at denne saken gjelder ett barn foreløpig. Vi har ingen informasjon som tilsier at de skal være flere fornærmede i saken, men vi er innstilt på å gjøre undersøkelser som kan avklare det spørsmålet, sier politiinspektør Lars Ole Berge i politiet til NRK.

Politiet ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å beskrive hendelsen nærmere.

Powered by Labrador CMS