– Jeg syns det er flott at vi får anerkjennelse for jobben vi gjør, til tross for dårligere rammebetingelser enn de kommunale barnehagene, sier styrer i Læringsverkstedet Trålveien barnehage, Linda Faanes og tar i mot det lille opptoget som består av tvillingene Tora og Troy (3) og mamma Monica Tangen.
– Jeg syns det er flott at vi får anerkjennelse for jobben vi gjør, til tross for dårligere rammebetingelser enn de kommunale barnehagene, sier styrer i Læringsverkstedet Trålveien barnehage, Linda Faanes og tar i mot det lille opptoget som består av tvillingene Tora og Troy (3) og mamma Monica Tangen.

Valgte bevisst privat barnehage

Firebarnsmor Monica Tangen var svært bevisst i sitt valg da tvillingene skulle ha barnehageplass. – Læringsverkstedet Trålveien barnehage gir både ungene og meg alt vi trenger, sier Tangen.

Publisert Sist oppdatert

Monica Tangen bor i Bodø og er mamma til fire barn. De to yngste – Tora og Troy – er tre år gamle tvillinger med spesielle behov. Da tiden kom for å søke dem inn i barnehagen, var det svært viktig for Tangen at barnehagen ikke bare kunne ivareta ungenes behov, men også ønsker det.

– Jeg ringte rundt til både kommunen og private, og traff blink her hos Læringsverkstedet Trålveien barnehage, sier Tangen, og gir en av de aktive treåringene til styrer Linda Faanes som møter det lille opptoget i gangen.

Under ratingbyrået EPSIs årlige tilfredshetsundersøkelse om kommunale tjenester, skåret private barnehager høyere enn kommunale for åttende år på rad. De kommunale haler sakte, men sikkert innpå – parter på begge sider mener er bra – men de har enda et stykke igjen å gå før de foreldre i kommunale barnehager er like fornøyde som de i private.

– Det viktigste jeg har

Tangen kjenner seg godt igjen i resultatet av undersøkelsen.

– Vi er godt ivaretatt. Barnehagen var med på å planlegge barnehagestart i fire måneder før ungene begynte, og sørget for at all tilrettelegging og ressurser var på plass i god tid. Ungene er det viktigste jeg har, og jeg synes det er helt naturlig å stille krav, sier Tangen.

Hun er også glad for at barnehagen prioriterer kommunikasjon daglig, også på dagtid.

– Jeg kan få meldinger på telefonen om hvordan ungene har det eller om de gjør noe artig. Vi får daglig epost om hva de har gjort, slik at vi er informert innen vi henter om det skulle være slik at personen som har hatt dem mest den dagen, ikke er der akkurat da, sier Tangen.

Fokus på kosthold

Vel nede overtar pedagogisk leder Marita Kolin, som også er Troys egen ressursperson i barnehagen. Gjensynsgleden er gjensidig, og dagen kan begynne. Akkurat i dag er Troy spesielt fornøyd fordi de skal bake pepperkaker.

– Han elsker virkelig å bake, ler Tangen.

Kostholdet er også godt tilrettelagt, spesielt for Troy som har celebral parese og trenger ekstra oppfølging. Læringsverkstedet har et eget kostholdsprosjekt for sine barnehager, kalt «Et godt måltid». Dette innebærer også et tett foreldresamarbeid.

– Og vi foreldre får være med på kokkekurs i barnehagen og de sender oss informasjon om kurs vi kan søke på, for eksempel psykisk førstehjelp, som jeg tok.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Åpen dør

Kommunikasjonen går begge veier, og styrer Linda Faanes sin dør er alltid åpen. Tangen mener barnehagen strekker seg langt i å tilrettelegge for både barn og voksne slik at alle har det bra.

Faanes synes det er stas med anerkjennelse fra foreldrene på jobben de gjør. At barnehagens fokusområder som kosthold og friluftsliv blir trukket fram, synes Faanes er ekstra gøy.

– Og i forhold til at vi har dårligere rammebetingelser enn kommunale barnehager synes jeg det er ekstra fint. Vi har mye fokus på å ha fornøyde brukere og anser oss for å være en servicebedrift, sier Faanes.

Monica Tangen kjører forbi en del kommunale barnehager før hun kommer fram til Trålveien, men det mener hun det absolutt er verdt.

– Det med åpen dialog og god kommunikasjon er svært viktig for meg som mamma. Og det får jeg i min barnehage, sier Monica Tangen før hun kysser ungene og etterlater dem i barnehagens trygge hender.

Powered by Labrador CMS