Det er estimert at rivingen av Øvre Slettheia barnehage vil koste 1,7 millioner kroner.

River syv år gammel barnehage

Øvre Slettheia barnehage i Kristiansand har så mange feil og mangler at det nå er besluttet at barnehagen skal rives.

Det skriver Fædrelandsvennen. (Krever innlogging)

Den kommunale barnehagen som sto ferdig i 2012, er angrepet av fukt og råte som følge av konstruksjonsfeil og lekkasjer.

Så store er skadene at kommuneadministrasjonen i februar anbefalte å rive barnehagen og bygge ny, fremfor å renovere bygget. Det er estimert at det vil koste 42 millioner kroner å bygge ny barnehage.

Tirsdag vedtok et enstemmig kommunalutvalg å rive barnehagen som hadde en prislapp på 36 millioner kroner.

Det tyske entreprenørfirmaet som fikk oppdraget med å bygge barnehagen har gått konkurs. Dermed kan kommunen bli nødt til å ta hele regningen for en ny barnehage.

Det er foreløpig usikkert hva som skjer videre på Øvre Slettheia. Et flertall i oppvekststyret har bedt om å se på muligheten for at barnehagen flytter inn i Øvre Slettheia skole og at skolen bygges om. Denne muligheten blir utredet i forbindelse med ny skolestruktur i Vågsbygd, skriver Fædrelandsvennen.