Munkvoll barnehage i Trondheim.
Munkvoll barnehage i Trondheim.

Barnehage stengt etter E. coli-smitte

Flere barn har blitt så syke at de har vært innlagt på sykehus.

Publisert Sist oppdatert

To barn i Munkvoll barnehage i Trondheim har fått påvist E. coli-smitte, skriver Adresseavisen (krever abonnement).

‒ I løpet av fire uker er to barn blitt innlagt på sykehus. Ett barn er der ennå, sier smittevernoverlege Eli Sagvik i Trondheim kommune til avisen.

Nå jobber kommunen, Mattilsynet, FHI og St. Olavs Hospital videre med å finne ut om de to barna er smittet av samme variant, og hvor smitten kommer fra.

Testutstyr

«Barnehagen blir midlertidig stengt, og det må foreligge en negativ prøve for E. coli-bakterien, EHEC, før de kan komme tilbake til barnehagen», skal det stå i et informasjonsskriv som ble sendt til foresatte i barnehagen mandag kveld.

I brevet opplyses det at foreldre kan komme og hente testutstyr i barnehagen tirsdag, ifølge Adresseavisen.

‒ Det er en liten barnehage, og bare to avdelinger, men de har veldig mye felles aktiviteter og felles fasiliteter, så derfor velger vi å få tatt prøve av alle nå. Da får vi funnet ut om det er noen flere som er smittet, sier Sagvik til avisen.

FHI har tidligere i høst informert om et pågående nasjonalt utbrudd av mage-tarmbakterien EHEC.

Kommunen informerer også i en artikkel på sine nettsider.

‒ Det viktigste nå er å finne ut om det er flere som er smittet og forhindre at det oppstår nye smittetilfeller, sier Sagvik der.

Også i Hadsel

Det er påvist en sykdomsfremkallende variant av E. coli bakterien, EHEC, hos et barn i Søndre barnehage i Hadsel kommune, skriver kommunen i en pressemelding.

Det er Bladet Vesterålen som omtaler saken.

– Barnet har testet positivt på bakterien, og har blodprøver som peker mot potensielle komplikasjoner av dette. Barnet er ivaretatt av barneavdelingen ved Nordlandssykehuset, skriver kommunen - ifølge lokalavisen.

I tillegg skal ytterligere et barn med symptomer være til utredning ved sykehuset.

– For å hindre videre smitte blir hele avdelingen hvor barnet befant seg bli vasket ned, kjøkken, overflater, bad og toalett, og alle andre områder som kan være berørt av pasienten vil bli vasket, gjengir Bladet Vesterålen fra kommunens pressemelding.

Powered by Labrador CMS