Ikke alle mener vi har nytte av å se verden med Astrid Lindgrens og Pippis øyne.
Ikke alle mener vi har nytte av å se verden med Astrid Lindgrens og Pippis øyne.

Endret rutiner etter Pippi-anmeldelse

I en barnehage i Sverige må ansatte godkjenne på forhånd alt barna skal høre på etter at en mann anmeldte en CD med Pippi-historier for "hets mot folkegruppe".

Publisert Sist oppdatert

Fra før av har Pippi Langstrømpe skapt debatt, både i Norge og Sverige. I Norge ble ordet «negerkonge» fjernet fra de nye Pippi-utgivelsene for to år siden, og i Sverige har SVT klippet om flere av de populære filmene.

Nylig ble også rutinene i en barnehage i den svenske byen Borås endret i forbindelse med at en forbipasserende mann reagerte på en CD med Pippi- historier som ble spilt av i en barnehageavdeling, skriver VG.

Mannen reagerte spesielt på uttrykk som «Negerkonge» og «Hvordan negre kler seg». Det hele endte med at mannen anmeldte historien til politiet for «hets mot folkegruppe». Anmeldelsen som ble levert i september i år, er nå henlagt, men rutinene i barnehagen er endret.

– Dette stemmer overhodet ikke overens med vårt verdisyn, og når biblioteket ikke vil skifte ut de gamle versjonene, må vi endre våre rutiner, sier leder ved barnehagen, Marie Gerding, til Expressen.

Med de nye rutinene må ansatte ved barnehagen nå godkjenne på forhånd alt barna skal høre på.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS