Karlstua barnehage i Oslo ble ødelagt i brann.

Etterlyser vitner etter barnehagebrann

– Et mulig scenario er at brannen kan være påsatt.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag kveld ble Karlstua barnehage på Haugerud i Oslo ødelagt i en brann.

Brannen ble meldt i 19.30-tiden, og klokken 05.20 søndag morgen opplyste brannvesenet overfor NRK at slukkingsarbeidet fortsatt pågikk.

Politiet gikk tidlig ut med at en av hypotesene de jobber med er at brannen kan være påsatt.

– Vi har noen opplysninger om at det var en del ungdommer et kvarters tid i forkant av brannen som var observert på T-banesiden av barnehagebygget, uttalte politiets innsatsleder Arve Røtterud til NRK lørdag.

Ber vitner ta kontakt

Politiet har tidligere opplyst at de jobber med å gjennomgå overvåkningsvideoer fra området rundt barnehagen.

Nå etterlyser de vitner, melder Avisa Oslo.

«Politiet vil ha din hjelp om du har vært i området og sett eller hørt noe», skriver politiets nettpatrulje i et innlegg på nabolagsgruppa til Haugerud på Facebook, ifølge avisa.

«Politiet er i en tidlig fase av etterforskningen og etterforsker etter flere mulige hypoteser. Et mulig scenario er at brannen kan være påsatt. Vi har hittil i etterforskningen ingen mistenkte i saken».

– Skjønner at folk blir urolige

Kommunale Karlstua barnehage ligger i Bydel Alna og har plass til 45 barn.

Mandag skrev byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i et innlegg på Facebook, at han skjønner at folk blir urolige med to store branner på kort tid i hovedstaden. Begge i offentlige bygg.

Han viser til barnehagebrannen i helgen og den kraftige brannen i gymsalen til Lambertseter videregående skole mandag ettermiddag.

I Facebook-innlegget opplyser Johansen at kommunen og bydelene er i full gang med å hjelpe de som er rammet.

«Alle ungene på Karlstua er sikret plass i en annen barnehage fra i morgen. De flyttes samlet til en annen barnehage som sto ledig. I dag har bydelen også samlet barn, foreldre og ansatte til en felles sammenkomst med våre folk, deriblant barnehagesjefen. Leder for psykososialt kriseteam i bydelen var også til stede, sammen med psykolog og helsesykepleier» skriver han på Facebook mandag ettermiddag.

«Foreløpig har vi ingen indikasjoner på at det er noen sammenheng mellom de to brannene, men politiet jobber med å etterforske hva som har skjedd» legger Johansen til.

Powered by Labrador CMS