Biljakten endte i skiløypa til barnehagen

Ungene i Utsikten barnehage i Stange fikk sitt livs kanskje aller mest actionfylte barnehagedag da en kassebil kjørte seg fast i skiløypa deres. Hakk i hæl fulgte nemlig to politibiler med blålys, skriver Hamar Arbeiderblad.

Hendelsen skjedde mandag, da en kassebil kom durende innover i blindvegen ved Vikasenteret, der barnehagen ligger. Da føreren skjønte at veien var slutt, ga han gass utover i snølandskapet og kjørte fast bilen i barnehagens skiløype. Like etterpå kom to politibiler med blålys.

I Utsikten barnehage var ungene ute, så sjåføren hadde godt med vitner til hendelsen. Og kassebilen var fanget i snøkaoset innerst i en blindveg, så han kom seg ikke av flekken.

- Ungene syntes det var superspennende, forteller barnehagestyrer Merete Nilssen til Hamar Arbeiderblad.

Audun Fremstad ved Hamar politistasjon sier til avisa at kassebilen ikke hadde stanset for kontroll, og at politiet derfor fulgte etter. Da de fikk identifisert sjåføren utenfor barnehagen, viste det seg at han var etterlyst for soning av noen bøter i forbindelse med en sak fra Oslo. Dermed måtte mannen pent bli med politiet.

Barnehagestyreren er glad for at ikke barna var ute og gikk på ski da bilen skar over plassen utenfor barnehagen.

- Men vi kan ikke tenke på alt skummelt som kan komme til å skje heller. Jeg tror ikke det finnes noen annen barnehage i Stange som ligger så trygt og rolig til som oss, sier Nilssen.

Powered by Labrador CMS