Trine Skei Grande, partileder i Venstre.
Trine Skei Grande, partileder i Venstre.

- For tidlig med ny lov

Å innføre en bemanningsnorm i barnehagene nå, vil føre til at statusen til yrket svekkes, mener Venstre-leder Trine Skei Grande.

Publisert Sist oppdatert

Foreldreutvalget for barnehager i Tønsberg uttrykte i avisen i går bekymring for at det ofte ikke settes inn vikarer ved korttidsfravær i barnehagene. Både Foreldreutvalget for barnehager (FUB) og Utdanningsforbundet ønsker seg en lov som sier at det ikke skal være flere enn tre barn under tre år eller seks barn over tre år per voksen i barnehagene.

Det skriver Tønsberg Blad.

Trine Skei Grande mener det bør komme en lov som regulerer bemanningen, men at det er for tidlig nå.

- Å innføre en bemanningsnorm nå, blir å innføre en lov vi vet at vi kommer til å bryte fra første dag. Utfordringen er at vi mangler utrolig mange barnehagelærere og fagarbeidere. Derfor må vi ha en plan for hvor vi skal - og hvordan vi skal komme oss dit. Vi er klare til å sette av penger til kompetanseheving og har som mål at bemanningsnormen skal kunne innføres i 2020, sier Skei Grande.

Hun sier til avisa at det er avgjørende å øke statusen til å jobbe med barn.

- Den store trusselen for statusen er alle som snakker om at man bare trenger å være «flink med barn» for å jobbe i barnehagen og skolen. Det er bare tull. Man skal kunne faget sitt. Det finnes lærere som ikke er flinke med barn i det hele tatt, som man lærer mye av. Dette er ikke en personlighetstest, det er en kompetanse man må ha. Hvis vi innfører en lov nå, uten å ha folk, vil det føre til at hvem som helst, bare de er flinke med barn, kan jobbe i barnehagene. Det kommer til å gjøre yrket mindre attraktivt, sier hun.

Powered by Labrador CMS