Barnevernet i Oslo har fått inn flere bekymringsmeldinger fra barnehagene etter at prosjektet Barnehjernevernet ble lansert.
Barnevernet i Oslo har fått inn flere bekymringsmeldinger fra barnehagene etter at prosjektet Barnehjernevernet ble lansert.

Barnevernet i Oslo har fått flere bekymringsmeldinger

Oslobarnehagenes barnevernøvelse har ført til flere og riktigere bekymringsmeldinger fra barnehagene, ifølge prosjekt Barnehjernevernet i Oslo. I flere bydeler er antallet bekymringsmeldinger fordoblet.

Publisert

Det er Aftenposten som melder dette.

Alle de 15 bydelene i Oslo er enten i gang med eller har planlagt barnevernsøvelser i barnehager og på skoler.

Gjennom prosjektet Barnehjernevernet kommer barnevernsansatte til barnehagene og skolene og møter hele personalet. I tillegg får barna møte ansatte i barnevernet. Målet er at barna skal tørre å snakke, og at de skal få vite at det er hjelp å få.

Flere av barnevernstjenestene i bydelene melder om en økning i antall bekymringsmeldinger fra barnehagene etter at prosjektet ble innført i 2016.

Frogner bydel mottok 12 bekymringsmeldinger fra barnehagene i 2015. I fjor var antallet mer enn doblet til 27.

I Ullern bydel økte antall bekymringsmeldinger fra barnehagene med 45 prosent i 2017.

Bydelene Bjerke, Søndre Nordstrand, Alna og Grorud planlegger nå barnevernsøvelser, men har ennå ikke kommet i gang.

– Det er godt å se at arbeidet vi begynte med i Barnehjernevernet i 2016, nå har «satt seg» og har effekt, sier Inga Marte Thorkildsen (SV), byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, til avisa.

Powered by Labrador CMS