Da barna fortalte i barnehagen at foreldrene slo dem, tok ped-lederen affære

To foreldre i Harstad er dømt til 240 timers samfunnsstraff hver for vold mot sine barn.

Publisert Sist oppdatert

Foreldrene skal ha slått flere av barna sine med flat hånd mot hodet og andre kroppsdeler ved en rekke anledninger.

I tillegg slo de barna med kjøkkenredskap, pinne og bøker, skriver Harstad Tidende (krever innlogging), som refererer fra dommen i Trondenes tingrett.

Volden foreldrene er domfelt for skjedde i perioden 2012-2016.

Ringte barnevernet

En av grunnene til at saken ble kjent, var at en pedagogisk leder i en barnehage i Harstad tok affære.

Etter at barn fra familien hadde fortalt i barnehagen at de ble slått hjemme, ringte den pedagogiske lederen til barnevernstjenesten. I barnehagen hadde den pedagogiske lederen dessuten observert det som beskrives som merkelig oppførsel fra barna.

Den pedagogiske lederen var en av ti vitner som forklarte seg i rettssaken.

Vanligvis utbetinget fengsel

Vold i nære relasjoner straffes som regel med ubetinget fengsel. Men det finnes også rettspraksis, også fra Høyesterett, på at samfunnsstraff er benyttet.

Foreldrene, som er utenlandske statsborgere, sier at de har lært mye om barneoppdragelse gjennom kursing og kontakt med barnevernstjenesten. Familien er i en positiv utvikling, og det er ikke framkommet noen holdepunkter for at det har funnet sted nye voldshandlinger, skriver Harstad Tidende.

Retten frykter at en ubetinget fengselsstraff vil kunne virke negativt for barna og reversere den positive utviklingen som familien befinner seg i, skriver dommerfullmektig Markus Arentsen i dommen.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

 

Powered by Labrador CMS