Kvaløysletta barnehage er en av to i Tromsø som nå foreslås nedlagt.
Kvaløysletta barnehage er en av to i Tromsø som nå foreslås nedlagt.

I sommer fikk barnehagen to nye bad. Fra neste sommer foreslås den nedlagt

Tromsø kommune har overkapasitet på barnehageplasser.

Publisert Sist oppdatert

– I sommer fikk barnehagen to nye bad. Vi fikk nye vinduer og hele bygget ble malt både innvendig og utvendig. I tillegg er det satt opp nye gatelykter ved parkeringsplassen. Så det er jo rart at de investerer såpass omfattende i vedlikehold, for deretter å foreslå den nedlagt kort tid senere.

Det sier et overrasket lederteam ved Kvaløysletta barnehage, på vegne av barnehagens 15 ansatte, til avisa iTromsø (krever innlogging).

Barnehagen er en av to som nå foreslås nedlagt i Tromsø. Den andre er Tromstun barnehage på fastlandet. Lokalavisa skriver at administrasjonen vil fremme en sak for politikerne i kommunens oppvekst- og utdanningsutvalg i januar, og at barnehagene blir nedlagt fra august 2022 om forslaget skulle få politisk flertall.

Overkapasitet

Enhetsleder for Kvaløya barnehager, Trine Langli Nilsen, sier til iTromsø at hun har stor forståelse for at ansatte og foreldre føler fortvilelse for at barnehagene foreslås nedlagt.

– Men det er overkapasitet i hele seksjonen, som vi så langt har prøvd å redusere med å holde avdelinger stengt, men barnetallet synker og det må dessverre gjøres noen grep.

Hun sier også at alle ansatte vil få beholde jobbene sine i Tromsø dersom det blir nedleggelse, og at hun håper alle kan tilbys jobb i enheten.

– Det føles urettferdig. Barnehagen er stappfull av unger, og nær alle ungene bor i umiddelbar nærhet. Vi snakket også med Kvaløysletta helsestasjon som forteller at det i år er født flere barn i området enn både i fjor og i forfjor, sier Marlen Berge Lorentsen i barnehagens samarbeidsutvalg (SU), til iTromsø.

Foreldre protesterer

Ifølge enhetsleder Nilsen er imidlertid ikke de såkalte koronabarna nok til å snu utviklingen.

I mars i år, skrev Nordlys (krever innlogging) at det i løpet av de siste ti årene har blitt 725 færre førskolebarn i Tromsø.

Etter at orienteringsbrevet fra kommunen kom, om behov for kapasitetsjustering i form av nedleggelse av noen barnehager og stengte avdelinger i andre, har foreldre og andre engasjert seg.

SU har skrevet brev til kommunen, der de sier seg uenig i grunnlaget for ønsket om å legge ned, og kommer med en rekke motargumenter. Det er etablert facebookgruppe og det planlegges protestaksjon i håp om at Kvaløysletta barnehage, som huser 56 barn, skal bevares.

Det argumenteres blant annet med at barnehagen er ettertraktet, med et særlig godt uteareal.

Powered by Labrador CMS