Skårungen barnehage i Nordkapp kommune har vært nødt til å redusere driften på grunn av mangel på ansatte.
Skårungen barnehage i Nordkapp kommune har vært nødt til å redusere driften på grunn av mangel på ansatte.

Barnehagene mangler folk: Butikker vurderer å stenge dørene

Alle de tre barnehagene i Nordkapp sliter med å skaffe nok ansatte. Det er dramatisk for bedriftene i kommunen. 

Publisert Sist oppdatert

For bedrifter i Nordkapp er barnehagesituasjonen dramatisk. Med for få ansatte på jobb i butikker kan det bli stengte dører, skriver Radio Nordkapp, som startet dagen med melding fra en butikk i Honningsvåg som vurderte å stenge grunnet mangel på folk. 

Årsak: Redusert drift i barnehagene. 

Det er tre barnehager i kommunen; Nordkapp, Skårungen og Nordvågen barnehager. 

I førstnevnte er fem vikarer inne i driften i dag. I Skårungen er storbarnsavdelingen stengt, mens småbarnsavdelingen ble nødt til å stenge tidligere enn normalt. Mens situasjonen er uavklart i Nordvågen barnehage. 

Merete Figenschou Mikalsen, styrer i Nordvågen barnehage og stedfortreder i Skårungen barnehage, sier de jobber kontinuerlig med å skaffe nok ansatte. 

– Vi må holde oss innenfor bemanningsnormen i lovverket. 

Ordfører Jan Morten Hansen (Ap) sier til Radio Nordkapp at han er kjent med bemanningsutfordringene, og beklager situasjonen. Han venter på en utredning der målet er å få opp kapasiteten, som skal behandles politisk i løpet av måneden.

– Det er en trasig situasjon å være i.

Tidligere i høst ble det lyst ut flere stillinger i barnehagene i kommunen, både faste og vikariater. At barnehagene har måttet redusere driften på grunn av mangel på ansatte har ifølge Radio Nordkapp vært et gjentagende problem. 

Powered by Labrador CMS