Kidsa Ladegården holder til sentralt i Bergen. Her er barna i full aktivitet med å lage urban kunst på fortauet utenfor porten. Foto: Kidsa Lagegården barnehage
Kidsa Ladegården holder til sentralt i Bergen. Her er barna i full aktivitet med å lage urban kunst på fortauet utenfor porten. Foto: Kidsa Lagegården barnehage

De har flest søkere i Bergen – skal feire med is

- Dette er veldig kjekt, sier daglig leder Elin Vik i Kidsa Ladegården. Barnehagen topper søkerlisten i Bergen i forbindelse med årets hovedopptak.

Publisert

Med 46 søkere til hovedopptaket er Kidsa Ladegården den mest populære barnehagen i Bergen, skriver Bergens Tidende.

Avisa har fått oversikten over hvilke barnehager som har flest søkere på førsteplass denne våren. På andreplass, med 44 søkere, ligger Espira Ulsetskogen barnehage, som toppet lista i fjor, mens kommunale Gyldenpris barnehage har 40 førsteplasser.

- Har nok et godt rykte

Daglig leder Elin Vik sier at det er kjekt å få denne bekreftelsen fra mange foreldre som ønsker plass i barnehagen.

- Vi får ofte telefon fra folk som ringer og har hørt mye godt om oss og kan tenke seg å søke plass her. Så vi har nok et godt rykte, sier Elin Vik til barnehage.no.

Fredag skal ansatte og barna feire førsteplassen med is.

- I fjor lå dere på 10. plass med 28 søkere. Hva har skjedd siden da?

- Vi hadde mye aktivitet og var veldig synlige under sykkel-VM. Det kan ha spilt inn for at flere er blitt oppmerksomme på oss, sier hun.

Urban friluftsbarnehage

Kidsa Ladegården omtaler seg selv som en urban friluftsbarnehage. Elin Vik sier at folk som ikke er veldig lokalkjente trolig mer ser asfalten som omgir barnehagen enn de store friluftsmulighetene som finnes i nærområdene.

- Men de som bor her, vet hvor utrolig fint det er her. Vi har parker og lekeplasser rett i nærheten, og det er natur, fjell, skog og sjø som vi oppsøker. Og så bruker vi også mulighetene som finnes utendørs i byen. Å være en friluftsbarnehage innebærer ikke bare å være ute i skogen, sier Elin Vik.

Gir de ansatte æren

Hun gir de ansatte æren for det gode ryktet som barnehagen har. Hun hører ofte at hun som leder er heldig med personalgruppa. Og hun gir uttrykk for at hun vet at barnehagen er god.

Men samtidig understreker Vik at hun ikke vil legge for mye i topplasseringen.

- Det er gøy å være på 1. plass. Men jeg ser jo også litt bak tallene og skjønner at dette også handler om beliggenhet. Vi ligger godt til, og det gir god tilgang på familier som søker barnehageplass.

- Og nå har du 46 søkere – til bare 13 ledige plasser?

- Ja, det er litt spesielt i år at vi har en liten førskolegruppe denne våren. Men det er aldri kjekt å måtte avvise noen som har lyst på barnehageplass her, sier Elin Vik.

  • I år er det, ifølge Bergens Tidende, 2.915 som har søkt om barnehageplass i Bergen kommune. Dette er 173 færre enn i fjor.
Powered by Labrador CMS