Enkeltstående barnehager er fortsatt i flertall blant PBLs medlemmer. Men andelen er dalende.
Enkeltstående barnehager er fortsatt i flertall blant PBLs medlemmer. Men andelen er dalende.

Sikret jobb som barnehagelærer

NAV utroper barnehagelærer og lærer i grunnskolen som to av de tryggeste utdanningene du kan ta nå.

Publisert Sist oppdatert

Mandag presenterte VG en liste der NAV trekker fram de tryggest utdanningsvalgene. Der finner vi både barnehagelærer og lærer. Det er nemlig to av yrkene i Norge der det er størst mangel på arbeidskraft akkurat nå.

Fristen for å søke høyere utdanning går ut i dag.

– Jeg mener det er viktig å ta en utdanning, men det trenger ikke nødvendigvis være en høyere utdanning. I fremtiden trengs det mange flere dyktige folk med fagbrev. Det viktigste er at man fullfører den utdanningen man tar. Vi ser at de som ikke har noen utdanning overhode sliter mer med å få jobb og har en mer ustabil tilknytning til arbeidslivet, sier seniorrådgiver i NAVs kunnskapsavdeling, Johannes Sørbø til VG.

Har du allerede jobb som ufaglært i barnehagen, kan fagbrev som barne- og ungdomsarbeider også være veien å gå. Noe Nina Marie Storborg, seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag absolutt anbefaler.

– Det gir en helt annen yrkesstolthet og gir deg et helt nytt blikk på jobben i barnehage, sier hun og legger til at de færreste vet at de kan lese selv uten å ta fri fra jobb en eneste dag.

Du kan selv velge hvordan du vil legge opp løpet. Enten ved å følge utdanningen på nett, gå på voksenopplæringen på kveldstid, en dag i uka, en dag i måneden eller på samlinger. Eller rett og slett lese selv som praksiskandidat.

Les intervjuet med Storborg her og få tips om hvordan du går frem for å bli barne- og ungdomsarbeider mens du jobber i barnehage.

Har du først utdannet deg til barnehagelærer, er veiene videre mange og varierte. Og uansett tilnærming til yrket – om du har jobbet som assistent noen år eller kommer rett fra videregående – kan du finne din plass.

Her kan du lese om fire vidt forskjellige studenter og hvordan de ser på framtiden som barnehagelærere:

Les mer om yrket på Samordna opptak.

Powered by Labrador CMS