Vinneren av Årets barnehageinspirator 2017 Jan Ingar Båtvik, første lektor ved Høgskolen i Østfold. Her sammen med styreleder i PBL Eirik Husby og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.
Vinneren av Årets barnehageinspirator 2017 Jan Ingar Båtvik, første lektor ved Høgskolen i Østfold. Her sammen med styreleder i PBL Eirik Husby og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Video: Jan Ingar tok den gjeve prisen

«For en foreleser! Han er som et åpent leksikon, og han bruker kunnskapen på rett måte når han formidler den til oss studentene. Han gjør undervisningen morsom på en rar måte.»

Publisert Sist oppdatert

Slik lyder en av de innsendte forslagene på Jan Ingar Båtvik som Årets barnehageinspirator.

Mandag formiddag fikk førstelektoren ved Høgskolen i Østfold den gjeve prisen under landsmøtet til Private Barnehagers Landsforbund. Prisutdeler var kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

– Dette var hyggelig! En sånn pris skapes selvsagt ikke i et vakuum. Den skapes i kontakt med studenter, i kontakt med kolleger og det miljøet vi har på høgskolen. Det er derfor veldig naturlig for meg å dele denne prisen med de studentene som har nominert meg, sa en stolt Jan Ingar Båtvik fra scenen etter å ha mottatt prisen. 

Vil løfte fram det gode arbeidet

Prisen «Årets barnehageinspirator» skal gå til en lærer / foreleser ved en av landets barnehagelærerutdanninger, som på en god måte har inspirert og motivert studentene sine til en yrkeskarriere i barnehage. Med prisen ønsker PBL å løfte fram det gode arbeidet som gjøres ved høgskoler og universiteter som utdanner barnehagelærere.

– Gode barnehagelærere er avgjørende for kvaliteten i barnehagetilbudet og grunnlaget for det legges i utdanningen. PBL ønsker å løfte frem og hedre noen av dem som gjør en ekstra god innsats for å motivere og inspirere studentene på barnehagelærerutdanningen, sa juryformann og styreleder i PBL, Eirik Husby til barnehage.no da han i mars i år startet jakten på årets kandidater.

Rekordmange forslag

Juryen fikk i år inn rekordmange forslag. Hele 63 ulike kandidater ble foreslått, fra 15 forskjellige studiesteder.

– Det vitner om et stort engasjement og at det er mange inspirerende forelesere der ute som gjør en god jobb for sine studenter, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen under utdelingen på Gardermoen mandag.

Jan Ingar Båtvik skilte seg tidlig ut som en sterk kandidat. Han fikk desidert flest nominasjoner, noe Torbjørn Røe Isaksen under utdelingen pekte på i seg selve er et sterkt kvalitetsstempel.

Gode begrunnelser

– Og det mangler ikke på gode begrunnelser fra studentene, sa kunnskapsministeren og leste opp noen av forslagene som var kommet inn:

«En foreleser som deler sin fagkunnskap på en inspirerende måte. En som inspirerer studentene til positivt arbeid med faget sitt. En som gir studentene positive opplevelser å se tilbake på fra studietiden.

«Et levende leksikon som brenner for jobben sin!»

«Den beste læreren jeg har hatt. Inspirerer meg til å ville bli en barnehagelærer som lærer barna om naturen og all gleden og læren vi finner i den. Jeg kan ikke tenke meg noen person som fortjener prisen mer.»

Lyser ut av øynene

Da barnehage.no intervjuet Jan Ingar Båtvik etter at det ble kjent at han var en av de nominerte til prisen, sa han blant annet dette om sin lærergjerning:

– Jeg tror at min egen nærhet og kjærlighet til fagstoffet som naturfaglærer, er godt synlig.

Og ikke minst:

– Min entusiasme og eierforhold til fagstoffet tror jeg også smitter. Husk det viktigste i en lærergjerning er ikke hva du sier med kjeften, men det som lyser ut av øya på deg!

Tidligere vinnere:

2015: Marit Granholt, Høgskolen i Oslo og Akershus

2014: Dag Østvold Tangen, Høgskolen i Hedmark

2013: Margareth Sandvik, Høgskolen i Oslo og Akershus

2012: Liv Ingrid Fjellanger, Høgskolen Stord/Haugesund

2011: Brit Norbrønd, Høgskolen i Oslo

2010: Ingrid Groseth, Høgskolen i Hedmark

2009: Sonja Kibsgaard, Dronning Mauds Minne Høgskole.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

 

Powered by Labrador CMS