Slik skisseres uteområdet til nye Lakselv barnehage - med gjerder mellom uteområdene. Saken skal behandles i formannskapet i dag, tirsdag. Skissen er hentet fra sakspapirene tilgjengelig på hjemmesiden til Porsanger kommune.
Slik ble uteområdet til nye Lakselv barnehage skissert, med gjerder mellom uteområdene. Bildet er hentet fra sakspapirene tilgjengelig på hjemmesiden til Porsanger kommune.

Skroter skisseprosjekt med høye gjerder

Kommunestyret i Porsanger har vedtatt å skrote det arkitekttegnede skisseprosjektet med høye, tette gjerder mellom norskspråklige og samiskspråklige barnehagebarn i Lakselv.

Publisert Sist oppdatert

 Det melder NRK Sámi Radio.

«Dagens skisseprosjekt må forkastes», står det i forslaget som Mariell Haugli (Ap) la fram på vegne av partiene Høyre, Arbeiderpartiet, Tverrpolitisk liste, SV og Sp.

Skisseprosjektet hun henviser til innebærer å skille norske, kvenske og samiske barn fysisk fra hverandre i en og samme barnehage for å bevare språk. Noe som har vakt mange reaksjoner.

Nå er vedtaket at det skal gjøres en ny vurdering/utredning til et nytt kommunalt barnehagebygg med involvering av Porsangerbarnehagene og med utgangspunkt om samarbeid med for eksempel UiT, Sami allaskuvla, språksentrene i Porsanger og andre instanser, skriver ifinnmark

Alternativt mener partiene at det må utredes flere atskilte bygg istedenfor språkavdelinger i samme bygg.

Powered by Labrador CMS