Oslo.
Oslo-barnehagen har hatt to dramatiske hendelser tett på seg de i løpet av fem måneder.

I juni løp en mann med øks i bakgården. Denne uken ble det avfyrt skudd

Barnehagen var full av barn da en mann plutselig utagerte i kvartalet – så avfyrte politiet skudd. Foreldre slår alarm om uholdbare forhold.

Publisert Sist oppdatert

 Det skiver Avisa Oslo (krever abonnement).

– Da jeg så politisperringene, begynte jeg å løpe. Jeg skjønte at det var noe, forteller pappa Vegard Kristiansen til avisa.

Pågående væpnet aksjon

Han var på vei for å hente to barn i Bygården barnehage på Frogner i Oslo, da han møtte en sperret gate. Politiet hadde en pågående væpnet aksjon i kvartalet. 

Barnehagens ansatte hadde samlet barna i garderoben.

Sammen med en annen far med barn i barnehagen, Tarje Bryn, forteller Kristiansen til Avisa Oslo at foreldrene har en følelse av at barna ikke er trygge der hvor barnehagen er plassert. Årsaken er beboere i en kommunal boenhet i kvartalet, ikke langt unna.

Fedrene understreker at de ikke laster barnehagen, og at de er godt fornøyde med de ansatte, som de opplever har blitt flinke til å håndtere denne typen situasjoner.

Ba folk holde seg unna

De forteller også om en hendelse fra juni, dokumentert i en tidligere avisartikkel.

Den gang løp en mann med øks i den store bakgården, som har flere innganger. Ifølge fedrene skal han ha befunnet seg ikke mange meterne fra barnehagens område. 

Politiet aksjonerte også da, i det som ble omtalt som en trusselsituasjon, og ba folk holde seg unna. Innsatsleder på stedet fortalte at mannen med øks løp etter en annen mann.

Mandag denne uken så politiet seg nødt til å avfyre skudd for å få kontroll på en utagerende mann. Politiets leder for Enhet Vest, Gry Lene Sem, sier til Avisa Oslo at hun ikke vil gå i detaljer om skuddhendelsen, men opplyser at politiet skal ha møte med barnehagen onsdag.

Sikkerhet og beredskap

Hun gir også uttrykk for at de forstår bekymringen fra omgivelsene og sier at politiet gjør det de kan for å skape trygghet.

Fra konstituert bydelsdirektør Håkon Kleven får Avisa Oslo opplyst at fungerende leder for barnehageenheten i bydelen har vært til stede i barnehagen tirsdag for å trygge foreldre og ansatte. Det holdes også foreldre- og personalmøter.

– Våre ansatte varsler rutinemessig politiet ved hendelser eller mistanke om ulovligheter, og det er politiets ansvar å ivareta samfunnssikkerheten. Desentralisering av rustilbudet er politisk bestemt, uttaler Kleven til avisa.

Nå skal hendelsen drøftes internt, og bydelen skal sammen med politiet se på sikkerhet og beredskap.

Powered by Labrador CMS