Rådgiver for barnehage og prosjektleder for Barnas Trafikklubb, Marie L. S. Zangenberg.
Rådgiver for barnehage og prosjektleder for Barnas Trafikklubb, Marie L. S. Zangenberg.

Vil lage verdens beste trafikklubb for barn

En relansert Barnas trafikklubb har valgt barnehagen som arena for praktisk trafikkopplæring.

Publisert Sist oppdatert

Er du født på 60- eller 70-tallet husker du sikkert konvoluttene som kom i posten fra Barnas trafikklubb. Det var et eventyr av plater, snurrbare skiver og splitbinders. Halvparten av alle landets treåringer i landet var medlemmer, og sammen med sine foreldre, kunne de øve på riktig oppførsel i trafikken.

– Barnas trafikklubb var verdens første klubb i sitt slag. Men klubbfølelsen har forsvunnet gjennom årene, og det ønsket vi å gjøre noe med, sier prosjektleder for relanseringen, Marie Louise Zangenberg til Adresseavisen.

 I vinter reiser hun landet rundt sammen med klubbens nye frontfigur, «Lyset». Nye tider krever at Trygg trafikk og Barnas trafikklubb entrer nye arenaer. Etter en periode med et nettsted som eneste formidlingstilbud, er Barnas trafikklubb atter blitt en klubb man faktisk kan melde seg inn i. Grepet de tar for å gjenskape klubbfølelsen, er å bruke barnehagen som læringssted, og å legge til rette for klubbmøter og tilhørende oppdrag som kan utføres i barnehagehverdagen.

Undersøkelser i forkant av relanseringen avdekket ikke bare at dagens småbarnsforeldre ikke finner tid til praktisk trafikkopplæring, men også at barnehagene ønsker seg et ferdig pedagogisk opplegg som er enkelt å ta i bruk. Vel vitende om at de kan treffe 90 prosent av alle barn mellom tre og seks år ved å gå gjennom barnehagene, valgte Zangenberg og kollegene å legge mye arbeid i å oppfylle akkurat dette ønsket.

Det har resultert i 24 oppdrag fordelt på seks tema - tilpasset årstidsvekslingene og barnehagens årshjul. Det skal holdes klubbmøter i for- og etterkant av oppdragene - som belønnes med klistremerker på årshjulet barnehagene får tilsendt i posten.

Zangenberg som håper at også foreldrene kommer på banen og penser barna inn på nettsiden.

Barnas trafikklubb er gratis og har et fiks ferdig opplegg for bruk i barnehagen, som skal inspirere voksne og barn til trafikkopplæring.  På nettsiden opplyser de om regelverk, praktisk informasjon, løpende nyheter og relevante trafikktips. Nettsiden er en idébank for trafikkopplæring som en naturlig del av hverdagen.

– Vi skal lage verdens beste trafikklubb for barn, sier Zangenberg i en pressemelding og legger til;

– Hvis gode holdninger legges tidlig, gjerne når barna er mellom tre og seks år, har barna et unikt utgangspunkt for læring. Det handler om å gi barna kunnskap, trene på ferdigheter, og ikke minst at vi voksne må være gode rollemodeller, avslutter hun.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS