Bravo: – Tidlig innsats er alfa og omega når det gjelder språk, sier spesialpedagog Heidi Aabrekk. Her tas språkleken Bravo i bruk i barnehagen.
Bravo: – Tidlig innsats er alfa og omega når det gjelder språk, sier spesialpedagog Heidi Aabrekk. Her tas språkleken Bravo i bruk i barnehagen.

Spesialpedagog ble årets gründer på Vestlandet

Heidi Aabrekk fikk prisen for Bravo-leken, en egenutviklet pedagogikk for forebygging av lese- og skrivevansker hos barn.

Publisert Sist oppdatert

Aabrekk er gründer og daglig leder i Intempo, som blant annet tilbyr Bravo-leken som verktøy for helhetlig, tidlig innsats både i hjemmet og i barnehagen. Tirsdag ble hun tildelt prisen som Årets gründerkvinne på Vestlandet i forbindelse med gründerdagen til Innovasjon Norge.

– Dette betyr veldig mye for meg. Jeg har jobbet for dette i veldig mange år, sier en rørt prisvinner til nrk.no.

I vurderingen av kandidater til prisen ble det lagt vekt på at idéen er innovativ og at den har nasjonalt og internasjonalt markedspotensial. I tillegg er det viktig at gründeren går foran som en god rollemodell for andre kvinnelige gründere.

Bravo-leken er utviklet for barn i alderen 0-3 år, og Aabrekk startet utviklingen av leken da hun selv ble mor til en gutt med alvorlig hjerneskade i 2004.

– Som spesialpedagog så merket jeg at jeg ikke kunne nok. Jeg hadde ikke verktøy i verktøykassen min til å kunne hjelpe han. De fant jeg i flere ulike miljø, som å sette hjernen i fokus, og det er den erfaringen jeg har lyst til å dele, sier hun til nrk.no.

Blant de tre nominerte til prisen på Vestlandet var det to pedagoger. Også barnehagelærer Therese Wigstrand i Tiljamid — som har utviklet en kleskolleksjon til barn av bambus — var nominert til prisen.

Heidi Aabrekk møter fem andre regionale vinnere i den nasjonale finalen i Oslo 18. november.

Powered by Labrador CMS