«Studiet er et toårig nettstudium som kan kombineres med full jobb og gir deg praktiske kunnskaper om psykososiale forhold, forsinket utvikling, atferdsvansker, språk- og lærevansker og migrasjonsrelaterte utfordringer hos barn og unge, fra 0-6 år», skriver Norges Yrkesakademi.

Tilbyr gratis nettstudium til ansatte som vil jobbe med barn med særskilte behov

Norges Yrkesakademi tilbyr gratis studieplasser for fagarbeidere i barnehage, som ønsker kompetanse til å jobbe med barn med særskilte behov.

Publisert

Det er stort behov for barnehageansatte med spisskompetanse på barn med særskilte behov.

I en pressemelding skriver Norges Yrkesakademi at det er bred enighet om at barnehagen har mange positive effekter for barns utvikling, og at disse effektene er størst i barnehager som har høy faglig kvalitet og mange ansatte med relevant utdanning.

Finansiert av Udir

Norges Yrkesakademi, som er en offentlig godkjent nettskole som tilbyr NOKUT-godkjente fagskolestudier, tilbyr i høst gratis studieplasser til studiet «Barn med særskilte behov». Ordningen er finansiert av Utdanningsdirektoratet

Studiestarten er første uka i september.

Praktiske kunnskaper

«Studiet er et toårig nettstudium som kan kombineres med full jobb og gir deg praktiske kunnskaper om psykososiale forhold, forsinket utvikling, atferdsvansker, språk- og lærevansker og migrasjonsrelaterte utfordringer hos barn og unge, fra 0-6 år», heter det i pressemeldingen.

Tilbudet gjelder for fagarbeidere i barnehager over hele landet. Alternativt kan du tas opp på bakgrunn av realkompetanse.

Først til mølla

For å få studiet gratis må du være ansatt i en barnehage med barn med særskilte behov, da praksis gjennomføres på egen arbeidsplass. Studiet avsluttes med fordypningsoppgave og gir 60 studiepoeng.

Det er 50 plasser på studiet. Plassene blir utdelt etter førstemann-til-mølla-prinsippet.

Powered by Labrador CMS