Jonas Gahr Støre (Ap) får en advarsel fra Erna Solberg (H). Bildet er tatt ved en tidligere anledning. (Foto: Kilian Munch)

Solberg advarer Støre

Statsminister Erna Solberg (H) frykter mindre variasjon i barnehagetilbudet etter valget. Hun advarer Jonas Gahr Støre og Ap mot å samarbeide med Rødt.

Det melder NTB.

Til nyhetsbyrået sier Solberg at hun synes at Arbeiderpartiet trekkes mot venstre i synet på hvordan private kan bidra inn i offentlige tjenester.

– Jeg hører et Arbeiderparti som snakker mer slik som den ytre venstresiden, sier Erna Solberg til NTB.

I Bodø, Tromsø og Oslo havnet Rødt på vippen etter valget i 2015, og har fått gjennomslag for å si nei til nye kommersielle barnehager. Statsministeren frykter at dette kan bli utfallet i enda flere kommuner etter valget.

– Vi opplever at når Ap vil gi noe til Rødt, så er det å stoppe private tilbud, sier hun.

Ap-leder Jonas Gahr Støre avviser kritikken fra Erna Solberg fullstendig.

– Erna Solberg er i en veldig dårlig posisjon til å belære Ap om barnehager. Full barnehagedekning kom under den rødgrønne regjeringen, ved hjelp av både offentlige og private barnehager, sier han til NTB.

– Det Arbeiderpartiet sier klart nei til er store kommersielle selskaper som tar ut store overskudd. Ideelle barnehager som går litt i pluss er noe annet, sier Støre.

Debatt