Eirik Wold Falla har dokumentert en helt vanlig dag i barnehagen han jobber i.
Eirik Wold Falla har dokumentert en helt vanlig dag i barnehagen han jobber i.

– En helt vanlig formiddag på jobben!

– Etter å ha slukt tre ostesmørbrød og en kopp kaffe, legger jeg meg ned i sofaen på pauserommet og tenker: «Dette har jo vært en stille og rolig dag, så langt!», skriver barnehagelærer Eirik Wold Falla.

Publisert Sist oppdatert

Jeg har valgt å dokumentere en helt vanlig dag på min arbeidsplass. Jeg er en mannlig barnehagelærer som jobber på småbarnsavdeling, og sammen med fire andre flotte ansatte har vi ansvar for 14 barn i alderen ett til tre år.

(Alle barna er anonymisert og deres navn er derfor blitt byttet ut med tilfeldige norske ministre og statsråder.)

Løpende protokoll fra en tirsdag i januar, klokken 08.00 - 11.00:

08:00 – Sjekker status på antall statsråder og ansatte. Mottatt melding om at Vidar Helgesen må være hjemme med feber. Svarer: «Den er grei, god bedring til Vidar». Har også fått beskjed om at Jon Georg Dale er meldt syk med diaré. Svarer: «God bedring til Jon Georg, minner om at statsråder må være hjemme i 48 timer etter siste bleie/oppkast. Ha en fin dag!». Ingen ansatte er meldt syke, en flott start på dagen!

08.02 – «Linda» har vasket hendene på alle statsrådene, og de sitter nå spente og venter på matpakken sin. Åtte statsråder er nå på plass: Jan Tore Sanner, Ketil Solvik-Olsen, Monica Mæland, Per Sandberg, Torbjørn Røe Isaksen, Sylvi Listhaug, Børge Brende og Siv jensen. Vi venter fortsatt på Bent Høie, Anniken Hauglie, Anders Anundsen og Erna Solberg.

08.04 – M. Mæland viser tydelig misnøye over at det ikke var noen yoghurt i matpakken, hun prøver å stjele J. T. Sanner sin Safariyoghurt. Jeg forklarer Mæland at man ikke kan TA andre sin yoghurt. Hun roer seg.

08.05 – J.T. Sanner sin frokost er nå ØDELAGT. Han glemmer ikke at Mæland prøvde å stjele maten hans. Sanner får sitte litt på fanget til «Linda».

08.09 – A. Anundsen ankommer barnehagen gråtende. Far forklarer at han er lei seg fordi han ikke fikk ha med seg en Mariekjeks inn i barnehagen. (Vi har strenge regler for slikt, da noen statsråder har diverse matallergier.) Anundsen får sitte på fanget mitt og roer seg fort etter at pappa har reist.

08.15 – Mange statsråder er nå ferdige med frokosten. Linda begynner å tørke smuler og diverse pålegg fra munnvikene deres. De som er ferdige får gå fra bordet.

08.19 – BÆSJ. B. Brende forteller at han har bæsjet. Viser seg at dette var en skikkelig løs bleie med en suspekt lukt. (Registrerer bleieskift.)

08.28 – Statsrådene har nå en flott «bråkelek». De løper frem og tilbake på avdelingen. Virker som om de løper fra et innbilt «monster» som har flyttet inn i barnehagen.

08.37 – J.T. Sanner ramler og slår seg. Slår hodet i lillebordet og får en liten kul i pannen. Noterer hendelsen i «dagboka» slik at senvakten kan fortelle om kulen til foreldrene.

08.47 – BÆSJ. B. Brende igjen. Denne bleien er også meget løs. Har vært mange slike bleier i det siste på Brende. Vurderer om jeg skal ringe hjem, men gir han EN slik bleie til. (Registrerer bleieskift.)

08.48 – Mens jeg skifter bleie ser jeg at K.S. Olsen har klatret opp på bordet. (Han er en av avdelingens klatrere, som man ikke kan snu ryggen til.) Jeg skriker på «Linda» som er på lillerommet med J.T. Sanner, som fremdeles ikke har glemt episoden med yoghurten. Hun løfter Olsen ned fra bordet.

08.50 – B. Høie ankommer. Hilser på han, får en klem! Hyggelig!

09.00 – «Guro» kommer på jobb. Vi er nå tre ansatte og hun har senvakt.

09.00 - 09.17 – Sitter på gulvet med statsrådene i lange perioder. Gøy å se den flotte leken mellom B. Høie og S. Jensen. De leker kjøkken og serverer meg mange kopper kaffe og pannekaker. S. Jensens lekekompetanse har kommet seg veldig etter at det verbale har hatt stor utvikling den siste tiden. GØY å se!

09.23 – A. Hauglie ankommer. Får beskjed om at hun må sove inne i dag, hun er ganske forkjølet. (Noterer dette i «dagboka».)

09.26 – E. Solberg ankommer midt i en uheldig situasjon mellom S. Jensen og J.T. Sanner. Får roet «kranglingen» og tatt i mot E. Solberg.

09.28 – «Linda» oppdager at S. Jensen har bitt M. Mæland. Mæland har tannmerker på kinnet. (Noterer dette i «dagboka».)

09.30 – UTETID. Jeg kler på fem statsråder. Ull under, dress, hals, votter og sko. Ganske kaldt i dag! «Linda» og «Guro» kler på resten.

09.30 – «Camilla» kommer på jobb. Hun har SM vakt (sen mellomvakt). Alle ansatte på plass!

09.46 – BÆSJ. «Guro» mener det lukter bæsj. Vi lukter oss frem til at det må være E. Solberg. Kler av yttertøy, skifter bleie (flott bæsj), på med yttertøy og ut igjen. Har noen flotte minutter med Solberg i stellesituasjonen. Vi synger sanger og lager grimaser.

09.47-10.30 – VOTTER. Ingen av statsrådene er helt vant til å bruke votter. De tar dem av seg, hiver dem på bakken og går videre. Vi plukker dem opp og legger dem i hetta. Statsrådene begynner å fryse på hendene, og begynner forståelig nok å gråte. De ansatte tar derfor på vottene igjen. Mange statsråder tar IGJEN av seg vottene, fryser, gråter og får på votter igjen. (Undertegnede har fått et anstrengt forhold til votter!)

10.32 – INN igjen. Kler av alt yttertøy på fire statsråder. Prøver å henge alt tøyet på riktig plass, men det er ikke lett da det ikke er alle som har merket klærne til sine små statsråder. A. Hauglie har tisset gjennom og må skifte alle klærne. Putter «tisseklærne» i pose og henger det på plassen.

10.40 – Jeg går på do. Her reflekterer jeg litt rundt dagen så langt. Biter meg merke i at P. Sandberg har vært veldig anonym i dag. Har ikke sett han så mye på formiddagen. Han er en statsråd som lett kan bli litt «borte» i hverdagen. Han er ikke typen som KREVER oppmerksomhet. Bestemmer meg for å bli ferdig på do, kle på meg og gå inn til Sandberg.

10.45 - 11.00 – Mens de andre ansatte skifter 11 tissebleier (B. Brende var tørr etter de to bløte bæsjebleiene tidligere), vasker 12 par hender, vasker bord, henter mat, tar på smekker, har samling og synger matsanger har jeg en fin lek med P. Sandberg. Vi har en parallellek med to store lastebiler. Dette er noe jeg vet at Sandberg setter stor pris på, og det viser han tydelig. Blid og fornøyd setter jeg han ned ved matbordet.

11.00 – «Linda» og jeg går til lunsj, mens «Guro» og «Camilla» styrer skuta under måltidet.

11.10 – Etter å ha slukt tre ostesmørbrød og en kopp kaffe, legger jeg meg ned i sofaen på pauserommet og tenker: «Dette har jo vært en stille og rolig dag, så langt!»

Flere av Eirik Wold Fallas innlegg kan du lese på bloggen hans: MANNomALT.

Powered by Labrador CMS