Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Bildet er tatt i en annen sammenheng, og de andre personene på bildet har ingenting med innholdet i artikkelen å gjøre.
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Bildet er tatt i en annen sammenheng, og de andre personene på bildet har ingenting med innholdet i artikkelen å gjøre.

Lekkasje: Gir 200 millioner ekstra til de aller minste

Regjeringen bevilger 200 millioner kroner ekstra til tidlig innsats for de minste barna i skoler og barnehager.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen bevilger 200 millioner ekstra til tidlig innsats for de minste barna i skoler og barnehager. Bevilgningen kommer som såkalt frie midler til kommunene i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett og kommuneøkonomi-proposisjon, som blir lagt fram torsdag.

Det skriver VG.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ser for seg at pengene først og fremst brukes på barn som trenger ekstra hjelp i barnehagen, SFO eller skolen.

Pengene kommer først i 2018, men varsles og bevilges allerede nå for at kommuner skal kunne planlegge bruken.

– Dette er midler som kan brukes til for eksempel intensivopplæring i smågrupper, å styrke de pedagogisk-psykologiske tjenestene, kompetanse i SFO-tilbudet eller bedre overgangen mellom barnehage og skole, sier Røe Isaksen til VG.

Leder Trond Giske (Ap) i Stortingets utdanningskomité er ifølge avisa ikke imponert over det regjeringen kommer med.

– Så lenge pengene ikke er øremerket kan kommunene i realiteten bruke midlene på alle mulige formål. Dessuten er 200 millioner en dråpe i havet i denne sammenheng, sier Giske til VG.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter. 

 

Powered by Labrador CMS