Hege Nilssen ny direktør for nye Utdanningsdirektoratet.
Hege Nilssen ny direktør for nye Utdanningsdirektoratet.

Hege Nilssen ny direktør for nye Utdanningsdirektoratet

Hege Nilssen (47) er i statsråd i dag utnevnt til ny direktør for det nye Utdanningsdirektoratet med ansvar for barnehage, grunnopplæring og IKT.

Publisert Sist oppdatert

– I det nye direktoratet samler vi gode fagmiljøer for å utvikle bedre barnehager og skoler. Hege Nilssen skal lede et nytt direktorat med nytt mandat og en helt ny organisering, og arbeidet med IKT-satsing vil stå sentralt. Hennes brede ledererfaring og innsikt i kunnskapssektoren gjør henne godt rustet for jobben, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Det nye Utdanningsdirektoratet (Udir) med ansvar for barnehage, grunnopplæring og IKT er en sammenslåing av Udir og Senter for IKT i utdanningen. Direktoratet blir formelt etablert 1. januar 2018.

Nilssen har siden mai 2016 vært konstituert direktør for Udir. Før det var hun blant annet divisjonsdirektør i Udir og sekretariatsleder for Ludvigsen-utvalget.

– IKT-senteret og Udir er nå i gang med en fusjonsprosess, og jeg gleder meg til å lede den prosessen. Vi skal bygge en ny organisasjon, og vi har dyktige medarbeidere til oppgaven. Sammen vil vi stå bedre rustet til å fremme gode skoler og barnehager. Ledelse handler om å gi retning, men også om det å lytte og involvere. Det er nødvendig hvis det nye direktoratet skal lykkes med å bidra til økt trivsel og læring i en stadig mer digital hverdag, sier Hege Nilssen i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS