Sletta barnehage i Harstad.
Sletta barnehage i Harstad.

Utsatte planene om å rive nyoppusset barnehage

Barnehagen er de siste to årene oppgradert for nærmere to millioner kroner, men er planlagt revet og erstattet av en ny og større. Et enstemmig formannskap i Harstad utsatte saken.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen for utsettelsesforslaget til KrF, Ap og Venstre er at behovet for flere barnehageplasser i Harstad i stor grad knytter seg til områder i sentrum og nord for sentrum. Politikerne er i tvil om Seljestad, 1,5 kilometer sør for sentrum, vil være riktig sted å bygge nytt.

Det melder Harstad Tidende (krever innlogging).

Tidligere denne uka skrev barnehage.no om allergivennlige Sletta barnehage, som er pusset opp for nærmere to millioner kroner de siste par årene, men som snart kan bli revet.

I 2015 fikk barnehagen nytt ventilasjonsanlegg for 1,4 millioner kroner. I disse dager pågår arbeidet med å montere et nytt kjøkken til cirka 100.000 kroner. I tillegg er det gjort flere mindre oppgraderinger på og rundt barnehagen.

Byggingen av ny barnehage der Sletta barnehage ligger vil koste 60 millioner kroner og gi om lag 30 flere sentrumsnære barnehageplasser enn Harstad har i dag.

I formannskapet tirsdag ga Høyres Håkon Vahl uttrykk for at det ikke er en god idé å rive en nyoppusset barnehage, særlig når den ikke dekker behovet for sentrumsnære barnehageplasser bedre enn denne gjør. Frp har tidligere sagt klart nei til å bygge ny barnehage på Sletta.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

 

Powered by Labrador CMS