Administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter.
Administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter.

Ber om forhandlinger for å få slutt på streiken: «Alt annet er uansvarlig»

Arbeidsgiverforeningen Spekter er overrasket over arbeidstakerorganisasjonenes svar på forslaget til løsning på Akasia-streiken.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ble det kjent at Fagforbundet, Utdanningsforbundet, Delta og Lederne ikke tar i mot Spekters invitt til å finne en løsning på konflikten i barnehagekonsernet Akasia.

I stedet for å møte motparten ved forhandlingsbordet, valgte de streikendes organisasjoner å varsle en ytterligere opptrapping av streiken.

 – Brevet fra Spekter, Akasias arbeidsgiverforening, inneholdt ingen forslag til løsning, slik vi ser det, skrev forhandlingslederne i de fire fagforbundene i en pressemelding onsdag.

«Uansvarlig»

Spekter har gått gjennom svarbrevet de mottok fra arbeidstakersiden og mener at partene nå bør sette seg ved forhandlingsbordet og finne en løsning.

«Alt annet er uansvarlig,» skriver Spekter i en pressemelding.

Hvis streiken ikke er avblåst, vil fra og med mandag morgen totalt 357 ansatte være i streik. Det betyr at alle 20 barnehagene i Akasia er rammet.

Overrasket over svaret

I pressemeldingen fra Spekter går det fram at det blir oppfattet som overraskende at arbeidstakersiden konstaterer at posisjonene i det store er de samme nå som under forhandlingene og meklingen.

«Det er feil. På mandag fremmet Spekter og Akasia et forslag om en re-etablering av en ytelsesordning, og slik sett beveget oss betydelig i pensjonsspørsmålet. I vårt svar til organisasjonene i dag vil vi derfor på ny foreslå at partene gjenopptar kontakten, gjerne med meklerens mellomkomst, med sikte på å finne en løsning på denne streiken så fort som mulig,» heter det i pressemeldingen.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS