I fjor ble barnehagene utelatt fra 17. mai-toget i Lørenskog, I år er det blitt en ny tradisjon.

Skapte debatt i fjor - heller ikke i år får barnehagene delta i 17. maitoget

– Det blir nok en permanent løsning. Vi holder på det, sier leder for 17. mai-komiteen i Lørenskog kommune, Øivind Hansen, om at barnehagene utelates fra 17. maitoget i Lørenskog. 

Publisert

Da den nye ordningen ble innført i fjor, skapte det debatt - både i Romerikes Blad, som først omtalte saken, og hos barnehage.no. Begrunnelsen var at høy befolkningsvekst ga lange tog - og at barnehagebarna ikke klarte å holde tempoet. Også i år holdes barnehagebarna utenfor. 

– Bakgrunnen for dette er at toget blir veldig langt. Det er for at alle skal få en god opplevelse. Ved at barnehagebarna må vente holder vi også litt på spenningen. Da kan de glede seg til å begynne på skolen og få gå i tog, sier Øivind Hansen til Romerikes Blad

Ifølge komitélederen har det ikke kommet negative reaksjoner på vedtaket i år.

I kommentarfeltene var det mange sterke meninger da avgjørelsen ble tatt i fjor: Om at 17. mai er barnas dag og at de fratas gleden med å få vist seg fram i toget, at nasjonaldagen ikke skal handle om å få toget raskest mulig fram, og at en slik avgjørelse var det motsatte av inkludering, blant annet. Mens det på den andre siden ble argumentert for at barna ikke har vondt av å vente til 1. klasse før de får delta, at det uansett er langt å gå for små barneføtter, og at det er mange andre måter man kan markere dagen på. 

Der kom det også fram at det uansett ikke er alle som har tradisjon for å ta med barnehagebarna i 17. maitoget. Mange steder arrangeres det i stedet 16. mai-tog for barnehagene, eller nasjonaldagen markeres på andre måter. 

Powered by Labrador CMS