20. august 2019 12:52

Barnehagene blir en del av samme kommune - får ulike tilskudd i to år til

Kommunene Lindås, Meland og Radøy blir slått sammen, og blir nye Alver kommune.

Helt siden 2011 har private barnehager i Meland kommune slitt med økonomien.

- Bare Blåklokka barnehage alene har hatt en underskudd på 600.000-950.000 kroner i året. Vi er ikke en del av en kjede. Vi er tre pedagoger som eier barnehagen sammen gjennom et AS, og vi kan ikke fortsette å drive med tap år etter år, sier Rigmor Nederås Sletten, som er styrer i barnehagen til Strilen.

Meland kommune har bare en kommunal barnehage, og den er i tillegg en av de mindre barnehagene i kommunen. Det har slått uheldig ut for tilskuddene til kommunens private barnehager, skriver Strilen videre.

De private barnehagene så lyset i tunnelen når de nå skulle bli en del av Alver kommune. Men nå kan det se ut som at det fremdeles blir noen utfordrende år. Barnehagene har nemlig fått opplyst at barnehagene i de tre gamle kommunene skal få ulike satser i to år til.

I Lindås kommune får barnehagene 10.000 kroner mer i tilskudd per barn.

- For oss som har drevet på et minimum i så mange år, vil 10.000 kroner mer per barn bety enormt mye, sier Sletten.

Alexander Kjønsø Karlsen